Sastanak predstavnika Udruzenja vojnih beskucnika Srbije (UVBS) sa predstavnicima pokreta Snaga Srbije na temu: "VOJNI BESKUĆNICI SRBIJE" – OBAVESTENJE Pokreta Snaga Srbije – BK

Dana 20.05.2017. g. u Centrali Pokreta Snaga Srbije – BK odrzan je prvi radni sastanak UVBS i Pokreta Snaga Srbije – BK.
U ime UVBS sastanku su prisustvovali predsednik UVBS, gospodin Vlado Djukic i predsednik GO UVBS, gospodja Nada Pavicevic. Postignut je dogovor “o zajednickoj saradnji i razumevanju” cime je uspostavljen „osnov za ostvarivanje zajednickih ciljeva“ i utvrdjen „nacin rada i raspored buducih zajednickih aktivnosti“.

Nakon odrzanog sastanka usledilo je OBAVESTENJE Pokreta Snaga Srbije – BK koje objavljujem u prilogu.
Pokret Snaga Srbije – BK je pozvao clanove UVBS „da se prijave za drugi radni sastanak, preko svojih predstavnika“. Taj sastanak treba da se odrzi sa zamenikom predsednika Pokreta Snaga Srbije – BK, gospodinom Dragomirom J. Karicem. Clanovi UVBS su ujedno pozvani „da licno podrze zajednicke napore u resavanju decenijskih problema vojnih beskucnika Srbije“.

Komentar:
G. Bogoljub Karić predložio je ne tako davno predsedniku Vlade R. Srbije, g. Aleksandru Vucicu, da Srbija revitalizuje građevinsku industriju i poljoprivredu, da se grade stanovi na mestu kasarni.

Svoje predloge je izložio predsedniku srpske vlade g. Aleksandru Vučiću, od koga je dobio podršku. BK grupa predlaže pokretanje izgradnje tri miliona kvadratnih metara od, kako Karić kaže, Bele Crkve do Crne Trave. Karić je predložio izmeštanje kasarni iz centara srpskih gradova, kako bi se oslobodilo zemljište za izgradnju stanova. Drugi projekat koji je Karić predložio Vučiću je revitalizacija industrije prerade voća i povrća, a treći je organizovanje porodičnih farmi za preradu mesa. Četvrta tačka Karićevog predloga Vučiću je bratimljenje srpskih i ruskih gradova.

Trebaju mu kasarne, a time i vojni beskucnici - koji treba da "pripomognu" da te kasarne dobije. U pitanju je cisti interes, a ne briga za vojne beskucnike. Daj Boze da nisam u pravu, obzirom da sam i sam vojni beskucnik.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (OBAVESTENJE PSS - BK.pdf)OBAVESTENJE PSS - BK.pdf 120 kB