Pravosuđe Srbije i vojni akcionari (Udruzenje vojnih akcionara Srbije)

Po preporuci Dobrivoja Stanojevića objavljujem presudu Višeg suda u Novom Sadu uz njegov komentar:


*Postovani korisnici vojnih penzija,

Da li se secate desavanja iz 2005. godine, kada se pojavila informacija, da je poznati ekonomista Branko Dragas iz Beograda, inicirao osnivanje Udruzenja vojnih akcionara Sbije ( UVA) , preko koga bi svi zainteresovani pripadnici Odbrambenog sistema Srbije lakse upisali Akcije, kao Vojni akcionari, na Vojnu imovinu koja je proglasena kao visak, i koja ce se u dogledno vreme prodati. Dao je procenu da njena vrednost iznosi oko DVE MILIJARDE EVRA.

Mnogi od vas se secaju, da je osnivanje UVA pompezno najavljivano preko nekoliko Televizija, na organizovanim Tribinama, koje je Dragas drzao po Garnizonima sirom Srbije, i preko Opstinskih(Gradskih) organizacija UVPS.
Da bi neko od nas postao vojni akcionar, bio je uslov da se uclani u UVA, i da redovno placa godisnju clanarinu, najpre po 200,00 dinara, a kasnije je bila povecana na 300,00 dinara.

Mnogi od nas su u to poverovali da je moguce, pa smo pohrlili da se sto pre uclanimo u UVA, medju kojima sam bio i ja.
Cak sam se u Valjevu licno angazovao na poslovima uclanjenja, uz minimalnu novcanu naknadu.

UVA je bilo formirano na Osnivackoj Skupstini, odrzanoj u Beogradu, u mesecu maju 2005. godine, a sediste mu je bilo u Novom Sadu, u ul. Mike Antica br.7. Za predsednika je bio izabran izvesni Sinisa Ilic, lekar po struci, inace sin vojnog lica.

Tako je krenula ta prica, i sve je funkcionisalo negde do kraja 2007. godine...a, onda, jedne prilike POTPUNO SE IZGUBIO KONTAKT sa predsednikom UVA i njegovim saradnicima. Nestali su sa pomenute adrese sedista UVA, svi telefoni pogaseni, pa sam angazovao jednog clana porodice da ode na tu adresu i proveri o cemu se radi.
Prostorije su bile zakatancene, a spolja se mogao videti haos u njima, tj. tragovi seljenja...
Interesantno, sve nase kolege iz drugih garnizona, koji su vrsili uclanjivanje, nisu ama bas nista preduzimali da se istrazi slucaj...

Ja sam odmah shvatio da smo izigrani, opljackani, i prevareni, i na zalost, tek sam shvatio 2010. godine da bih bar ja trebalo nesto da preduzmem, pa sam Policijskoj Stanici - Odeljenju za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Novom Sadu, podneo Krivicnu prijavu sa puno prilozenih dokaza, protiv pomenutog Sinise Ilica.
Policija je krajnje korektno postupila po KP , istu obradila, i prosledila Osnovnom javnom tiuzilastvu u Novom Sadu.
E, tek tada nastaje RASOMONIJADA: Ovo tuzilastvo me posle duzeg vremena obavestava da nije MESNO nadlezno za postupanje po KP, pa me upucuje da se obratim Visem JT u Novom Sadu, a ono opet sebe proglasava nenadleznim, pa me upucuje Osnovnom sudu u Novom Sadu, a on opet kaze da nije nadlezan, vec da je za to nadlezan Visi sud u Novom Sadu. I taj sud isto mi kaze da nije nadlezan, vec Vise javno tuzilastvo u Novom Sadu. Svo to sikaniranje trajalo je do 2013. godine...a onda sam ja po...dio, i poslao dosta NEPRIJATNO PISMO tom Visem javnom tuziocu, sa zadnjim upozorenjem da cu napraviti teski incident, ako ne uzmu u rad moju Krivicnu prijavu. E, posle toga krenuo je predkrivicni postupak, a zatim je podignuta OPTUZNICA protiv Sinise Ilica, i odrzano je Pripremno rociste, na kome sam svedocio...

Poenta svega, odigrava se na Glavnom pretresu, koje je odrzano 1. februara ove godine, za koje me NISU POZIVALI da svedocim i prisustvujem izvodjenju dokaza, i saopstavanju PRESUDE...koja je OSLOBADJAJUCA, i koja vrvi od LAZNIH tvrdnji, i povreda odredaba KRIVICNOG POSTUPKA!!!

Tek kad sam se dva puta pismeno obratio Visem sudu da mi dostavi primerak Presude, to je tek ucinio danas, 30. maja 2017. godine!
ZAPANJIO SAM SE kad sam je citao, a evo, i vama je sada stavljam na uvid. Jest da je preopsirna, ali je poucna za nas, jer je vecina nas ostecena, i ispali smo zrtve NAOPAKOG PRAVOSUDJA u Srbiji...

Svakako, ulozicu zestoku Zalbu kao ostecena stranka, i garant, OBORICU JE u celosti, bez pomoci bilo kog advokata!
Jos jednom vam predlazem, da Presudu pazljivo procitate, i da vidite, kakvi su nas kriminalci ojadili.*

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Presuda Viseg suda u NS.pdf)Presuda Viseg suda u NS.pdf 4899 kB