Presuda Upravnog suda od 17.03.2017. g. za Ilic Caslava – uvecanje penzije za 20 %

Kolega Dragisa Davkovski mi je poslao gore navedenu presudu Upravnog suda kojom je odbijena tuzba kolege Ilic Caslava protiv RF PIO – Direkcija Fonda, radi ponistaja Resenja od 04.11.2016. g.

U prilogu objavljujem navedenu presudu i tekst koji mi je prosledio kolega Dragisa uz istu:
“Zlatko šaljem ti ODBIJAJUĆU presudu UPRAVNOG suda za 20 % .... Sticanjem uvida u istu sa strane sam pisao svoj stav i mišljenje, neznam koliko će to da ti koristi, odnosno koliko ce ti predstavljati problem tokom korišćenja.

Pored ove, još par presuda je doneto od strane baš iste sudijke koja je do ovog trenutka donela jako mnogo presuda u našu korist, što navodi na jedini zaključak da je došlo do VELIKOG PRITISKA - DIKTATURE izvršne vlasti na UPRAVNI sud koji će verovatno da nam donosi sve negativne presude.

Specifično je i karakteristično to da sudijka nije ŽELELA da pročita ili ako je već pročitala TUŽBU - da UVAŽI stavove u obrazloženju tužbe, već vrši zamenu teze i presudjuje o priznavanju prava na penziju, odnosno ponovnom obračunavanju penzije - što NIJE predmet SPORA - već je predmet SPORA priznavanje prava na USKLADJIVANJE ove sadašnje penzije UVEĆANJEM za 20 % na osnovu člana 79. stav 3. Zakona o PIO.

Samim tim stiču se uslovi za pisanje i podnošenje USTAVNE žalbe u kojoj treba obavezno DOBRO obrazložiti naš PRAVNI OSNOV i stavove USTAVNOG suda u donetim rešenjima istog:
br. IU 2/2008 od 28.09.11. tumačenje odredbe članova 190, 191 i dr. Zakona o VS ......
br. IU 90/2008 od 16.08.11. tumačenje odredbi članova 42. i 43. Zakona o PIO ...
br. IU 257/2003 tumačenje i stav vezano za odredbe članova 104. i 105. Zakona o PIO.

Ovo posebno iz razloga što RF PIO donosi svoja odbijajuća rešenja baš navodeći ove članove.
Ukoliko budeš procenio da istu treba staviti na uvid u okviru grupe i Admirala, nemam ništa protiv ...“

Kolegama Caslavu i Dragisi se zahvaljujem na dokumentu ustupljenom za objavljivanje.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Presuda Upravnog suda od 17.03.17. g. za Ilic Caslava - ODBIJAJUĆA.pdf)Presuda Upravnog suda od 17.03.17. g. za Ilic Caslava - ODBIJAJUĆA.pdf 1029 kB