Molba advokata Poštića – podatke o činu, PG i druge elemente plate PPVS, penzionisanih po Zakonu o PIO, traži

Poštovani!
Naš kolega i advokat Svetislav Poštić zamolio je da mu dostavim podatke o činu, PG i drugim elementima plate za pojedine PPVS, penzionisane po Zakonu o PIO.
Na žalost te podatke nemam, pa vas molim ukoliko je neko u mogućnosti da dođe do njih da mi ih dostavi.
Da ukratko objasnim o čemu je reč:
Prošle godine, 20. jula, na strani 24 u okviru rubrike ''Penzije'', pod naslovom ''REŠENJA RF PIO za PPVS'', na sajtu KVP admiral, objavio sam rešenje RF PIO o penzionisanju kolege Gajić Gorana, iz Lovćenca.
Uz Gajićevo rešenje objavio sam i rešenja RF PIO o penzionisanju kolega Milinković Predraga, iz Niša, i Milijić Milana, iz Svrljiga.
To rešenje, kao ni prateći dokumenti, ne sadrže podatke o tome koji čin, položaj i ostale elemente za platu (penziju) je imao Gajić Goran, u trenutku penzionisanja.
Ukoliko je neko u mogućnosti, odnosno u kontaktu je sa kolegom Gajićem ili nekim od gore navedenih kolega, molim da mi dostavi te podatke kako bi advokat Poštić sa većom izvesnošću mogao da izračuna koliko je njemu (Goranu) penzija, u trenutku penzionisanja, bila veća od penzije njegovog kolege istog čina, PG i drugih elemenata plate, koji je u penziju otišao pre 30.09.2007. godine.
Prema podacima koje sadrži rešenje o penzionisanju kolege Gorana Gajića, verovatno je u trenutku penzionisanja imao čin zastavnika I klase, položajnu grupu 17 i nije imao dodatak za komandnu ili trupnu službu.
Ako je tako, njegova penzija je veća samo 5-6 % od penzije zastavnika I klase, sa istim elementima plate, koji je u penziju otišao pre 30.09.2007. godine.
Međutim ta razlika bi mogla biti proizvod činjenice da su plate vojnih lica, u periodu od 01.01.2008. do decembra 2014. godine (kada je kolega Goran Gajić penzionisan) rasle brže nego penzije, a ne proizvod činjenice da su prilikom odlaska u penziju dobili uvećanje penzije za 20 %.
Ova računica nam je bitna da bi smo znali u kom pravcu vode naši upravni postupci za uvećanje penzije za 20%.
Ako neko poseduje ili može da pribavi njihove podatke o činu, položajnoj grupi, procentu dodataka za službu u određenoj jedinici i komandnim dodacima, molim vas da mi te podatke pošalje, a ja ću ih proslediti advokatu Svetislavu Poštiću, koji vam se unapred zahvaljuje na pomoći.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (REŠENJA RF PIO za PPVS.pdf)REŠENJA RF PIO za PPVS.pdf 2872 kB