ОДУЗИМАЊЕ ЧИНА ПРЕДСЕДНИКУ ВОЈНОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ

Извор: http://www.vojnisindikatsrbije.rs/index.php/1579-2017-09-10-16-24-58

Датум креирања: 10 септембар 2017

Припадници Војске Србије,
Позивамо Вас да у уторак 12. септембра са почетком у 10 часова, у својству јавности, присуствујете суђењу Новици Антићу, председнику Војног синдиката Србије. Суђење ће се одржати у прoсторијама Војнодисциплинског суда у Нишу, Трг Краља Александра број 2.
Очигледно је да је режим по сваку цену решио да угуши глас радника Војске Србије, који се налазе у никад горој материјалној ситуацији. Војска нам се осипа, дневно у просеку шесторо припадника Војске, због беде напусти наше редове, голи и боси служимо држави која је за нас светиња. И уместо да режим, решава проблеме војника, они се баве качењем фотографија Председника Републике и увођењем „вербалног деликта“ и то овом мимикријом од суђења по први пут у новијој историји Србије Председнику синдиката суди се због говора на протестима 2016. i 2017. године.
Овим се газе основна људска права, али и Устав Републике Србије, Закон о раду Републике Србије, Конвенције међународне организације рада о синдикалним слободама и заштити синдикалних права, одредбе Конвенције Међународне организације рада о примени принципа права организовања и колективног преговарања и Одредбе посебног колективног уговора за државне органе које се на припаднике Војске Србије примењују на основу одредби Закона о Војсци Србије. Поврх свега, Војнодисциплински суд, нити тужилац нису надлежни за суђење председнику једног репрезентативног синдиката какав је Војни синдикат Србије.
То све говори колико је режим уплашен од синдикалног деловања војника , али и полицајаца који су са њима у коалицији и да по сваку цену жели да их ућутка. Крајњи циљ овог суђења јесте одузимање чина Новици Антићу, старешини који је за свој рад вишеструко награђиван, како би се стекао услов да му уруче отказ из Војске Србије.
Дошло је време да дезертери узимају чинове јунацима. На нама је то спречимо!

Komentar:

Sva sudjenja su javna ukoliko sud ne donese odluku da se javnost isključi, ali i samo okupljanje ispred suda je poruka!
Clanovi Vojnog sindikata Srbije u to vreme rade. Treba li mi da podrzimo vojnika koji se bori za Vojsku Srbije i svoje kolege?
Kolege vojni penzioneri iz Nisa i okoline, tog dana 12.09.2017. godine, u 10.00 sati, imate zakazano informisanje koje organizuje UPPS - GO Niš u Domu Vojske. Razmislite da pre informisanja organizovano posetite Trg Kralja Aleksandra broj 2, pojavite se na sudjenju predsedniku Vojnog sindikata, u svojstvu javnosti?
Bio bi to lep uvod u informisanje!