Informisanje vojnih penzionera – KVP u organizaciji UPPS – GO Nis

Juce je u Nisu Gradski odbor UPPS odrzao vec najavljeno informisanje vojnih penzionera o aktuelnim vojno penzionerskim problemima.
Informisanje je vodio Predsednik GO UPPS Nis, Milorad Petkovic, koji je najavio dalji nastavak borbe za zakinuta prava, a kao jedan od vidova te borbe najavio je i mogucnost organizovanja protesta. Izneo je informacije u vezi problema 4,21 %, kao i u vezi uvecanja penzija za 20 %. Data je informacija i u vezi malog duga, sto je bilo najavljeno u nasoj grupi. Bilo je reci i o umanjenju (otimacini) penzija, koje je pogodilo oko milion penzionera u Srbiji. Jos nekih informacija u vezi zdravstvene zastite i na kraju je bilo i pitanja i odgovora prisutnog advokata.

Informisanje su pratile i lokalne televizije i ovde je prilog sa jedne od njih. Na prilogu zahvaljujem kolegi Dusanu Majstorovicu, koji ga je postavio u FB grupi Vojni penzioneri Srbije.

Sa sajta UPPS - GO Nis:

У уторак 12.09.2017.године, у организацији УППС ГО Ниш, са почетком у 10.00 часова, у великој сали Дома Војске Србије у Нишу, одржано је информисање војно пензионерске популације без обзира на чин и положај који су имали у активној служби.

УППС ГО Ниш, на челу са председником Милорадом Петковићем, већ 12 година бори се са својим колегама, за остваривање права која им по Закону припадају, за која не само ова власт, већ и све предходне, немају слуха ни воље да их решавају.

Због тога, користе сва законом, дозвољена средства уз медијску подршку, и преко њих позивају Извршну власт да поштује Устав и Закон и не врше дискриминацију у остваривању по закону стечених права ове категорије пензионера.

Судску власт и судије, позивамо искључиво да одлуке доносе по закону, праву и правди а не по политичким ставовима.

Ово Удружење већ годинама уназад, брине о својим члановима и информише их на веома квалитетан начин о њиховим правима из области материјалне, стамбене и здравствене проблематике.

Изјавом за медије пре почетка информисања, председник УППС ГО Ниш детаљно је упознао ширу јавност са којим проблемима се суочава ова категорија пензионера, а на самом информисању и све присутне пензионере.

Квалитету ниформисања допринело је и присуство адвоката Србобрана Стефановића, који је детаљно одговарао на постављена питања о свим правним проблемима у вези потраживања војних пензионера.

Информисању УППС ГО Ниш, присуствовао је и потпредседник УО УППС из Београда, господин Бранислав Јефтић.