Da li RF PIO namerno skriva podatke o KVP koji nisu naplatili tzv. “Mali dug”

Postovane koleginice i kolege,

Evo dokaza o nepostenju, obmani i licemerju RF PIO, odnosno dokaza da RF PIO namerno skriva podatke o KVP koji jos uvek nisu naplatili tzv. “Mali dug”.
Naime, na inicijativu kolege Dobrivoja Stanojevića, OpOrg UVPS Valjevo svojevremeno je dostavila Upit Filijali RF PIO Valjevo, da dostavi podatke o KVP iz Kolubarskog okruga koji nisu naplatili tzv “Mali dug”, a sve sa ciljem da se isti pronadju, i da im se daju instrukcije kako da naplate taj dug.
Kao sto vidite, pribegli su obmani pozivajuci se na Zakon o zastiti podataka o licnosti, toboz nemaju ovlascenja od tih KVP da o njima daju podatke “trecim licima”.

U pitanju je nevidjeno licemerje, jer su na Upit po drugom osnovu, dva meseca kasnije, dostavili SVE licne podatke za SVE KVP iz Kolubarskog okruga, sa adresom stanovanja, i brojevima telefona, i to bas “trecim licima”, tj. toj istoj OpOrg UVPS Valjevo!

Naravno, tada nisu trazeni podaci radi NAPLATE DUGA, vec radi drugih potreba, pa od strane RF PIO nije bilo pozivanja na Zakon o zastiti podataka o licnosti. Tada nisu bila potrebna ovlascenja KVP ciji su podaci dostavljeni OpOrg UVPS Valjevo.

Kolegi Dobrivoju je veoma žao sto ovaj Odgovor RF PIO nije dosao u njegove ruke u ostavljenom roku za Zalbu Povereniku za informacije od javnog znacaja. Da je upucena Zalba na vreme, možda bi ih Poverenik naterao da dostave trazene podatke, jer se radi o neisplacenom dugu, i zasigurno niko od tih KVP nema razloga da se žali zbog dostavljenih podataka o njima “trecim licima”.

Sve ovo govori o jednom velikom nepostenju odgovornih u RF PIO, i cinjenici da najmanje 10.000 KVP nece naplatiti taj dug, jer i ne znaju da imaju pravo na to. Uglavnom se radi o porodicnim KVP. Posle 30. novembra 2017. godine, taj dug zastareva u potpunosti, i taj novac, ciji iznos nije mali, ostace kao DOBIT RF PIO. U svakom slucaju, to ce biti veoma jak razlog za Tuzbu protiv direktora RF PIO zbog perfidno osmisljene prevare i pljacke NEOBAVESTENIH KVP.

Kolegi Dobrivoju zahvaljujem na ovom dokumentu! Tekst clanka je u sustini tekst koji mi je prosledio Dobrivoje, u kome sam izvrsio neznatne ispravke.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Odgovor RF PIO - Mali dug.pdf)Odgovor RF PIO - Mali dug.pdf 627 kB