ДЕМАНТИ ОБЈАВЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ И ОТВОРЕНО ПИСМО ДИРЕКТОРУ РТС

Preuzeto sa http://www.vojnisindikatsrbije.rs/index.php/1585-2017-09-29-07-48-10

Датум креирања: 29. септембар 2017.

БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН БУЈКЕ...

У прилогу ове објаве можете видети садржај отвореног писма Директору РТС које је дана 29.09.2017. године упутио Војни синдикат Србије, као и у фото делу Нацрт Закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије. Позивамо Вас да својим коментарима узмете учешће у НАШОЈ јавној расправи.
Поштовани господине директоре,
Полазећи од чињенице да је РТС, „власништво грађана Србије“, мишљења смо да бити човек на челу овог медија представља привилегију. Али и обавезу. Обавезу, према тим истим грађанима који никада сиромашнији финансирају рад наше националне куће да чују ИСТИНУ. И то ону христијанску, а не истину ове или оне власти, наметнутог нам Вође и његових сатрапа. Истину коју је замагљена у медијском црнилу, у коме је Србија завијена последњих година, а у коме на жалост и РТС, којим управљате, има посебну и срамну улогу.
Данас је Војни сидникат Србије, кроз саопштење Министарства одбране, оптужен и пресуђен на РТС-У да- лаже! Оптужени смо да не постоји нацрт Закона којим су на ‘’мала врата’’ и тајно, на штету припадника Војске Србије, извршене измене и допуне Закона о Војсци Србије, који би такав био јединствен у свету, по својој намени да од министра одбране направи газду српсој војсци и српским војницима, која му је ваљда дедовина по тој логици. Оптужени смо од дезертера који није служио војску, идеопоклоника коме је најважнија реформа по доласку на чело Министарства одбране, качење слика Вође, да би сакрио малверзације и криминал са фондовима за ратне ветеране, светског путника који је 23 пута ишао до Канаде по неке паре од тетке.... И не чуди нас, да смо од таквог оптужени. Али у шоку смо где нам је пресуђено. На РТС-у. Медију који је да подсетимо „власништво свих нас“. Нисмо питани да одговоримо, није нам пружена прилика да доставимо доказ да оно што смо рекли постоји, а ето шаљемо Вама на увид НАЦРТ ЗАКОНА О ВОЈСЦИ СРБИЈЕ скуван у тајној кухињи Министарства одбране. О професионалности, златном правилу новинарства да се чује друга страна, нећемо ни да говоримо. Апсурдно је да у инквизиторској атмосфери очекујемо да објавите наше писмо. Свикли смо на соцреалистичке извештаје у Вашем дневнику о успесима Вође, где у Србији све лепрша, развија се, да имамо економски раст најбржи у Европи.... Јадно господине директоре. Војни синдикат Србије чине часни и поштени официри, подофицири и војници, који су своје животе протеклих година жртвовали за будућност Србије и сада то чине. На хиљаде тих војника, који данас једва преживљавају, унижени и обесправљени, расло је уз једну легенду српског новинарства. Тог човека су звали Бујке. Ако ни због чега другог због њих је срамота да данас гледају да ни Б, од тог човека није остало, да је поделио судбину свега и свих који су се идентификовали са овим режимом. Судбину пропадања и страну српског бешчашћа.
Зато се и не обраћамо том човеку. Он више не постоји. Али се обраћамо вама Драгане Бујошевићу, директору РТС. Ми српски војници заједно са полицајцима, студентима, просветарима, пензионерима, рударима, у суботу 7. октобра излазимо на улице, организујемо велики Српски уставобранитељски сабор. Истог дана Вођа ће се налазити у Краљеву, где му по угледу на једног славног вођу из прошлости спремају ђаке да га дочекају. Ето прилике да нас убедите да нисмо у праву. Али знамо шта ће тог дана бити централна тема у Другом дневнику. Некако једноставно знамо!

ОБЕСПРАВЉЕНИ И ПОНИЖЕНИ СРПСКИ ВОЈНИЦИ