Evropski sud za ljudska prava u Strazburu prihvatio predstavku kolege Radosava Milivojevica

Nakon skoro dve godine od kako je kolega Radosav Milivojevic podneo predstavku Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, stigao mu je od njih odgovor da su zaprimili predstavku, dodelili su joj broj i da će biti razmatrana. I to nešto znači.
Nada se da ću u ovom postupku, koji traje već godinama od kako je podnet inicijalni zahtev Fondu PIO, pa sve do danas kada je predmet pred Evropskim sudom, uspeti da pobedi ovu našu “PRAVNU” DRŽAVU U KOJOJ SE USTAV NE POŠTUJE A USTAVNI SUD ODLUČUJE PO NALOZIMA VLADE I PREDSEDNIKA DRŽAVE, JER OD NJIH IM ZAVISI DA LI ĆE OSTATI I DALJE NA FUNKCIJI I DA ZA ISTI TAKAV RAD DOBIJAJU POZAMAŠNE SUME NA IME PLATE.
Možda će nekom od kolega biti interesantno da pogleda o čemu se radi, jer veruje da ima još naših kolega sa istim ili slicnim problemom.
Kolega Radosav Milivojevic u jednom svom komentaru je napisao: „... u nekadašnjoj vojsci, a sada neznam, bili su izuzetno školovani i inteligentni ljudi, jer je izbor za vojne škole bio takav, a i vaspitavali su nas pravi pošteni ljudi i oficiri. Eto ja sam od vazduhoplovnog vodnika došao do čina pukovnika, a u duši sam uvek ostao onaj pošteni podoficir, i bila mi je čast i čast mi je to i dan danas. Postao sam i magistar prava i bio na funkcijama vojnog tužioca i zamenika republičkog javnog tužioca. A ovi koji nemaju ni dve godine radnog staža odlučuju o nama i kradu nam od pošteno zaradjenih penzija. Meni Vučić odbija mesečno 12.380 dinara. Ukrao mi je do sada oko 5.000 evra. Smatraju nas budalama, lopovima, neprijateljima države i šta ti ja više znam. Ali, ničija nije gorela večno.”

Prilog:

Obavestenje ESLJP i izvod iz predstavke R. Milivojevica

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Obavestenje ESLJP od 21.09.17. g.pdf)Obavestenje ESLJP od 21.09.17. g.pdf 595 kB