Саопштење УСПВЛС - Подршка Народног протеста који организују Полицијски и Војни синдикат Србије 7.10.2017. године

УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНИСАНИХ
ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ
Ул. Дечанска 14, Београд
Тел. 064 2354113
Е-mail: uspvls.beograd@gmail.com
број 109/17
4.10.2017. године

Саопштење - Подршка Народног протеста који организују Полицијски и Војни синдикат Србије 7.10.2017. године

Били смо одабрани. Живели смо поштовани и радили задовољни уз невиђена грађанска и људска одрицања. У току разбијања и распада Југославије били смо жртве примитивних и националистичких политика које су уништиле заједничку државу. Остали смо без државе којој смо положили заклетву, део без стана за које су издвајали целог радног века а сада и без пуне законске пензије за коју смо, у складу са прописима, такођер издвајали. Остали смо верни датој заклетви у одбрани права Србије на достојанство и живот и у одбрани од најмоћније војне алијансе 1999. године. Полетали су пилоти у борбу, знајући да немају никакве шансе против технолошки и бројчано надмоћнијег агресора. Припадници ракетних јединица су уз ризик да буду погађани, пратили и обарали злочиначке авионе. На Кошарама и Паштрику смо са јединцима мајки Србије, крвљу натапали и бранили сваку стопу. У рату Давида и Голијата наш народ је још једном, био сведок оданости и патриотизма старешина Војске Србије.
Део грађана још увек не види разлику између оних који врше власт и државе. Зар да у 21. веку трпимо праксу „Држава то сам Ја! Стварност Србије нам говори да држава која служи својим грађанима не постоји, да је узурпирана и служи властодршцима за пљачку и њено уништење. Постоји ли и једна област друштвеног живота која је уређена и у којој су запослени и грађани задовољни? Ми као војни пензионери сведочимо да смо дискриминисани, опљачкани и манипулисани од судства, ПИО фонда и извршне власти Србије. Због заузданог судства и бахатог рада фонда ПИО годинама не можемо остварити наша законска права. Има ли веће увреде за ратне ветеране да о нашим колегама херојима говоре дезертери? Не пристајемо на урушавање Војске и разоружавање Србије! За укупно стање у земљи су одговорне све странке и појединци који су својим чињењем и нечињењем уништили нашу садашњост и будућност наше деце. Они су до сада учествовали у уништавању свега што вреди у Србији. Имали су шансу. Нису је оправдали. Део њих који су су чинили кривична дела треба да одговарају и врате опљачкано.
Схватили смо да без коренитих друштвених промена Србија не може даље и да нама грађанима нема бољег живота са оваквим системом.
Само демократским протестима можемо властодршцима и јавности послати поруку да нисмо задовољни и позвати их на промену изборног система у којем ће грађани уз подршку слободних медија бирати способније и поштеније!
Подржавамо Народни протест који организују Полицијски и Војни синдиката Србије и остали слободни синдикати и удружења, 7.10. у 14 часова пред зградом председништва у Београду, са основним захтевом ВРАТИТЕ НАМ ДРЖАВУ.
Позивамо пензионере, ратне ветеране и све остале слободне грађане да подрже и дођу на протест.

Јован Тамбурић, председник

Додатак:

- Одлука о реду на протесту 07.10.2017. г.

- Списак уплата за трошкове протеста пензионера и јавне трибине бр. 3