Колико ризикују војни пензионери уплатом за протест?

Ових дана после позива УСПВЛС да партиципирамо у трошковима протеста и јавне трибине наметнуло се питање да ли војни пензионери нешто ризикују партиципацијом у трошковима протеста уплатом вредности једне скупље паклице цигарета. Највећи број нас је, кроз радни век, стално процењивао неки ризик. Па да то урадимо и овога пута. Ево паде ми напамет неколико опасних ствари које нам се могу десити.
Могућност да наше паре потроше у кафани је, сасвим реална, јер та минорна група у Београду, која је кроз живот само банчила, због умањених пензија, лако добије и такву идеју. Истина, постоји нада да би нас обавестили о месту и времену почетка банчења.
Могућност да на протесту пензионера говорници затраже смену или затвор за лидере актуелне власти, је сасвим реална. Е то би била права брука. Како наше вољене лидере да смењују или недај боже затварају. Ако су претходни лопови прошли без смене и затвора зашто да се прави изузетак. Зашто ми да у историји будемо запамћени као финасијери тог срамног поступка?
Варијанта да се захтеви протеста усвоје је такође реална. Наши лидери поред тога, што су сваки дан богатији би могли, за свој рођендан, да нам дају поклон, и пониште закон о пљачки пензија. Ако се то деси тако изненадно, што је могуће у овом лудилу, највећи број нас који нема информације о намерама власти, би доживео шок или пак и шлог. Тако би ми том јебеном донацијом угрозили и сопствено здравље.
Наравно, свесни смо да протестима нервирамо нашег вођу, јер је он најодговорнији и само се он има право нервирати. Могао би шеф његовог кабинета да позове све директоре гробаља у Србији и председнике општинских организација војних и цивилних пензионера, и да им наложи да нам укину резервације за гробна места или нам откажу ону јефтинију организацију сахране. Тако би ми можда остали и несахрањени, недај Боже!
Такођер, велика је вероватноћа да на протест залута лидер неке од ових опозиционих странака, да подржи пензионере и уз пут напуни џакове њихових гласова на будућим изборима. Не треба пристати на финасирање таквог народног весеља јер шта ће нам вођа и они око њега рећи. Па то би била баш издаја и отворена мржња нашег вође!
Колеге, коме није стало до борбе против дискриминације и пљачке нека ужива у дружењу на фејзбуку. Понекада помислим да је то добра замена за оно окупљање испред сеоске продавнице. Добро друштво а и пива јевтинија. Ако мислите да ћемо ми, који се трудимо са протестима, озгодимо, немојте уплаћивати. Можда нам драги Господ ипак помогне када не умемо сами. А он, зна се како најчешће помаже!

Јован Тамбурић

Прилог:
- Списак уплата за трошкове протеста пензионера и јавне трибине бр. 6