Преносим објаву из ФБ групе *Војни пензионери Србије*
Добривоје Станојевић

Postovane koleginice i kolege,

Danas je 05. novembar 2017. godine, sto znaci da jos ima 25 dana za mogucnost NAPLATE ,,MALOG DUGA,, , iskljucivo putem podnosenja TUZBE protiv RF za PIO, jer on ODBIJA da taj dug isplati po SLUZBENOJ DUZNOSTI, ili, putem ponude VANSUDSKOG PORAVNANJA. 
RF za PIO se pravda, da Vlada Srbije nije opredelila potrebna novcana sredstva u Budzetu za 2017. godinu za tu namenu, ali, DOZVOLILA je isplatu po pravosnaznim parnicnim presudama!!!

Jos ima oko 11.500 KVP koji taj dug nisu naplatili, a 30. NOVEMBRA 2017. godine, nastaje APSOLUTNA ZASTARELOST potrazivanja tog duga, tako da se isti vise ni preko Suda NE MOZE NAPLATITI!

Obzirom da Rukovodstvo ,,reprezentativnog,, UVPS NISTA NIJE PREDUZELO prema RF za PIO, i resornim Ministarstvima, da se to pitanje NA VREME resi, aj da se mi ovde zapitamo, sta smo licno preduzeli u pokusaju da se ovaj problem resi?

Evo, ja, koji sam taj dug naplatio davnih godina, ne bi trebalo da se za to sekiram uopste, sto je ,,najlakse resenje,, , ali, ja sam iz pobuda solidarnosti prema koleginicama i kolegama, do sada ucinio sledece:

1.- Za koga sam god saznao da taj dug nije naplatio, a zivi u Valjevu, obavestio sam ga sta treba ciniti.

2. - Pre mesec dana podneo sam Prituzbu Zastitniku gradjana protiv RF za PIO u vezi tog duga. Zvanicno me je ZG pismeno obavestio da je zapoceo postupanje po Prituzbi.

3.- Podneo sam Zahtev Ministarstvu za rad, na licnost ministru Zoranu Djordjevicu, da sa svog nivoa i nadleznosti, taj problem resi sa RF za PIO. Proslo je vise od mesec dana, on mudro cuti, i nista mi ne odgovara, pa sam se zalio Povereniku za informacije od javnog znacaja, Sabicu(u Zahtevu sam se pozvao na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog znacaja). Poverenik za informacije me zvanicno obavestio da je poceo sa postupanjem).

4.- Pre 7 dana, sa problemom neisplate ovog duga, pismeno sam obavestio Generalnog drzavnog Revizora, Sretenovica. Ocekujem njegov odgovor.

S moje strane, mislim da je dovoljno, a sad vas, dobre volje, i sa strucnjoscu kojom raspolazete, POZIVAM da i vi ucinite sta mozete. 
Narocito pozivam USPVLS na celu sa kolegom Tamburicem, da kao ASOCIJACIJA nesto ucini.
Ako ovaj sav trud ne urodi plodom, onda ce RF za PIO da knjizi vanredni prihod, tj. PLJACKU dela KVP, od oko 20 MILIONA EVRA!!! To je okvirno, pod uslovom da ovih 11.500 KVP nece tuziti na vreme RF za PIO, i nece naplatiti svoj novac.
Ako se to dogodi, zbog toga, sto gore navedeni drzavni organi nisu savesno izvrsili svoje obaveze za koje su placeni, onda cu protiv svih podneti Krivicnu prijavu!!!
Eto, ja toliko, a vi kako hocete.