Insajder sa Aleksandrom Vučićem

U jednoipočasovnom intervjuu predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na brojna aktuelna pitanja autorke i urednice Insajdera Brankice Stanković o platama i penzijama, aferama, sumnjama na pranje novca za kampanju SNS-a, o poreklu 200 hiljada evra za stan Aleksandra Vulina, o odgovornosti ministra policije za dešavanja u Hercegovačkoj, o postavljenju Bratislava Gašića na mesto šefa BIA, o odnosu vlasti prema medijima i mnoga druga.

Vučić u Insajderu o penzijama.

Šta je Vučić govorio u emisiji Insajder o penzijama? Kolega Božidar je napravio isečak od 10 minuta koji postavljam. Nije ništa novo rekao i odgovarao je tipično za političara: pitaš ga jedno on ti priča drugo. Međutim intrigantna je njegova tvrdnja da je formula po kojoj su umanjivane penzije složena i teško razumljiva, te da je pored njega razumeju možda još dvojica u Ministarstvu finansije. Možda on kao pravnik to tako ocenjuje, tvrdim da tu formulu veliki broj vojnih penzionera razume, ako ne bolje, onda isto kao i on. Učili smo i mi matematiku, neki dramatično više i obimnije od njega. Postoji na hiljade vojnih i drugih penzionera koji su pogođeni tom formulom i oni je daleko bolje razumeju i od Vučića i od te dvojice neimenovanih ljudi u Ministarstvu finansija. Odvojite 10 minuta vremena i poslušajte šta je govorio o penzijama na:

https://www.facebook.com/bozidar.todorovic.169/videos/2383088578583619/

Preslušajte nekoliko puta snimak Insajdera sa Aleksandrom Vučićem od 8 do 18 minuta. Sve što priča o pljački penzionera je neistina i režija, naravno oni koji slabo poznaju matematiku su oduševljeni njegovim pričama. Po Vučićevim tvrdnjama kroz taj njihov zakon pljačkaju, kako on kaže, samo 13 % penzionera, a ako bi odlučili da prestanu da pljačkaju taj “zanemarljivi” procenat penzionera, morali bi da smanje penzije za preostalih 87 % penzionera. Trebalo bi da nas proglase ludima da bi prihvatili njegovu priču. Da li u Srbiji postoji nekakva intelektualna elita da spreči ovakvo zaluđivanje penzionera i starih lica? Ta matra - nikada veće penzije, nikada veće plate, ima protivtežu - nikada veći porezi, doprinosi, akcize, cena struje, vode, grejanja.
Na opasku da brojni penzioneri neće imati veće penzije kao što pokušava da se predstavi, Vučić navodi da će one biti veća za one koji su najsiromašniji i da se za to borio.
“Svi penzioneri do 37.100 koji su primali pre mera štednje, 86,6 odsto od ukupnog broja, oni će imati ili značajno veće penzije ili nešto veće penzije. Ovi do 40.000, oni će imati za nijansu, za 100, 200 ili 300 dinara niže penzije. Za one koji imaju više od 40.000 smanjiće se taj gep, smanjiće se taj razmak, ali će i dalje imati niže penzije”, objašnjava predsednik Srbije i navodi da u ukupnoj masi sredstava država plaća više novca.
Preslušajte kompletan intervju na: