О проблему тзв. малог дуга и ангажовању УСПВЛС и ФБ групе Војни пензионери Србије у његовом решавању

Делегација УСПВЛС је на састанцима у Министарству за рад, ... два пута у 2017. години потенцирала решавање проблема малог дуга војним пензионерима који нису упознати са својим правом.
13.02.2017. године на састанку у Министарству за рад, ... (са државним секретаром Негованом Станковићем и помоћником министра Зораном Милошевићем) тражили смо да се заостаци од 2004. до 2007. године исплате свим војним пензионерима или њиховим наследницима који су стекли право на њих или да се исти обавесте да би покренули парничне поступке.
02.10.2017. године је председник УСПВЛС, у саставу делегације УСПС која је примљена од стране државног секретара Негована Станковића са сарадницима, у Министарству за рад, ... изнео и проблем тзв. малог дуга и достављен је наведеном министарству предлог и захтев за решавање овог проблема, који објављујем у прилогу.
На јавној трибини коју је УСПВЛС организовало 19.10.2017. године било је речи и о остваривању права на тзв. мали дуг.

Напомињем да су и колеге, потпредседници и чланови председништва УСПВЛС – Посавец Златко, Станојевић Добривоје и Шпољар Дарко, као и чланови ФБ групе Војни пензионери Србије - Овука Илија, Тодоровић Божидар и други, својим иницијативама покушавали да овај проблем буде разрешен.
Тачно је да РФ ПИО чека да истекне тај рок - 30.11.2017. г. и наступи апсолутно застаревање тзв. малог дуга. Илија, Дарко, Мирослав и ја смо на састанку 30.03.2017. г. са Калиновићком и њеним сарадницима тражили да се тај дуг исплати јер РФ ПИО има тачне податке о лицима која тај дуг нису наплатила. Драгослав Ивановић и Илија Овука су почетком септембра предали Јелици Тимотијевић препоруку Заштитника грађана у вези тог дуга и тражили да се онима који нису наплатили тзв. мали дуг исплати барем основни дуг, а за камате нека се тужи појединачно ко хоће, а коју је она уручила руководству Фонда и обећала јавити се до 7. септембра и обавестити о резултатима. Међутим, није одржала реч и обећање.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Predlozi i Zahtevi USPVLS od 02.10.2017. g.pdf)Predlozi i Zahtevi USPVLS od 02.10.2017. g.pdf 696 kB