Zahvaljujući Kolegi Dobrivoju Stanojeviću, objavljujem njegovu dobijenu Potvrdu filijale PIO Valjevo i komentar kolege:

"Postovani KVP i cenjeni advokati,

U prilogu vam dajem na uvid POTVRDU Filijale RF za PIO Valjevo o isplatama i odbijanjima od moje vojne penzije nakon primene Zakona o privremenom umanjenju penzija.

POTVRDU sam dobio u roku od DVA dana, na podneti Zahtev da mi se izda UVERENJE.

Uoceni problemi:

- POTVRDA je izdata na osnovu NEVAZECEG Zakona o opstem upravnom postupku, sto znaci da ovlascena sluzbena lica u ovoj Filijali, jos zive u PROSLOM VEKU!

- U propratnom aktu koji je potpisala doticna NACELNIK ODELJENJA (ne zna se kog Odeljenja u Filijali), stoji objasnjenje da nisu mogli postupiti u skladu sa tackom 1. mog Zahteva, u vezi obracuna zateznih kamata.

Poenta je, da ja u toj tacki Zahteva NISAM ni trazio taj podatak, sto znaci, da oni opet postupaju po nekim nepismenim SABLONIMA i INSTRUKCIJAMA dobijenim od Direkcije Fonda, tako da izgleda da UOPSTE ne citaju izreku u Zahtevu.

Ocigledno je, da su se dogovorili da nam izdaju POTVRDE umesto UVERENJA, sto predstavlja necasnu manipulacijusa dokumentima, jer UVERENJE ima jacu pravnu snagu na Sudu od POTVRDE.

UVERENJE bi morao da prvo potpise KONTROLOR, a zatim direktor Filijale, jer se radi o dokumentu FINANSIJSKO - PRAVNOGznacenja, a POTVRDA to nije.

- Prilikom postupanja po Zahtevu, grubo je prekrsen i Zakon o sluzbenoj upotrebi jezika i pisama, jer su tekstualni deo POTVRDE napisali na LATINICNOM pismu, koje nije SLUZBENI JEZIK u Republici Srbiji, osim u nekim slucajevima kako je u tom Zakonuregulisano. Latinicom su ispisali i moju adresu na koverti za dostavljanje ovog pismena.

- Tekstualni deo POTVRDE izradjen je aljkavo, nerazumljivo, i nepregledno, jer na vise mesta, umesta slova otkucani su neki HIJEROGLIFI!

- POTVRDU je potpisalo NENADLEZNO lice!

- Imam informaciju, da, naprimer, u Filijali Sabac, umesto trazenih podataka za UVERENJE, izdaju neke NEBULOZE, koje nisu ni trazeneu Zahtevu.

- Sve do sada izdate POTVRDE u Filijali Valjevo imaju POTPUNO ISTI tekst u propratnom aktu.

- Ja sam danas podneo Zahtev Filijali Valjevo da donese RESENJE o ponistaju ove POTVRDE, i izricito zahtevao da mi donesu trazeno UVERENJE, sve u roku od TRI dana, i da to UVERENJE potpise KONTROLOR i DIREKTOR Filijale.

Ovo su moja iskustva, a vi uporedite to sa onim sto ce te dobiti od vase Filijale, pa preduzmite potrebne mere.

U ZDRAVLJU SE GLEDALI !  DO POBEDE!"

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (potvrda rf  pio-filijala Valjevo.pdf)potvrda rf pio-filijala Valjevo.pdf 898 kB