Penzioneri ne odustaju od pokušaja da vrate iznos umanjenih penzija

http://rs.n1info.com/a349121/Video/Info/Penzioneri-ne-odustaju-od-pokusaja-da-vrate-umanjene-penzije.html

Udruženja najstarijih ne odustaju od pokušaja da vrate svoje privremeno umanjenje penzije. Gostujući u Danu uživo, Jovan Tamburić iz Sindikata vojnih penzionera objasnio je zašto bi penzioneri Fondu PIO trebalo da traže Uverenje o povraćaju zadržanih iznosa od penzija.

Pogledajte video zapis u trajanju nesto manje od 12 minuta.

"Penzije zarađene ali im se ne zna iznos"

Zašto li se sad Momo Čolaković, poslanik, koalicioni partner SNS iz PUPS buni?

Procitajte članak iz "Politike" u prilogu.

 

УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНИСАНИХ
ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ
Ул. Дечанска 14, Београд
Тел. 064 0618542, 064 2354113,
Е-mail: uspvls.beograd@gmail.com
Број 121/17
28.11.2017. године

Саопштење!

Подношење захтева фонду ПИО за доношење Уверења о висини и начину исплате (повраћају) задржаних износа од пензије на основу Закона о привременом уређивању начина исплате пензија и издавање Уверења (Потврде) о исплати пензије за период од 01.11.2014. године до дана подношења захтева.

Већина дискриминисаних и оштећених пензионера по основу примене неморалног и неуставног Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, којима су пензије на овакав начин смањене, и после три године није ништа урадила да се пљачка прекине. По закону о облигационим односима од 1.11.2017. године и неких тумачења, почиње да тече застара за финансијска потраживања по основу смањења пензије, старија од три године. На основу консултација са неколико адвокатских канцеларија, позивамо све оштећене, да лично или преко адвоката поднесу ОДМАХ захтев надлежној филијали фонда ПИО за доношење Уверења о повраћају задржаних месечних износа пензије на основу Закона о привременом уређивању начина исплате пензија и издавање Уверења (Потврде) о исплати пензије за период од 01.11.2014. године до дана подношења захтева. Захтев могу попунити сами и предати га у два примерка стим да један с овереним пријемом задрже и користе у покретању судске парнице за враћање отетог. Захтевом спречавају застаревање потраживања и добијају више времена за одлуку о избору адвоката за покретање судске парнице у периоду до три године. Сваки месец кашњења вероватно значи губитак једног месечног износа који је задржан од пензије. Део адвоката сматра да већ поседујемо правоснажна решења о пензионисању, која не може изменити ни један закон и да нам друга решења нису ни потребна. Основано не тражимо доношење РЕШЕЊА да ПИО не би тиме манипулисао. Иако смо се успавали очекујући да ће се неко други изборити за наша права морамо коначно нешто и лично урадити. Захтеве морамо поднети масовно и тако показати да нисмо пристали на финансијску консолидацију на терет пензионера.
Пробудимо се и покажимо да не пристајемо на манипулацију и пљачку.
Молимо медије, сва удружења пензионера и све људе добре воље, да са овом информацијом упознају (одштампају им формулар) све оштећене пензионере. Формулари се могу преузети у УСПВЛС, на адреси Савски трг 9, трећи спрат.
Посетите фејзбук страницу ПЕНЗИОНЕРИ СРБИЈЕ, на којој имате све информације!
Заједно до победе правде!

Јован Тамбурић, председник