ОТВОРЕНО ПИСМО НОВИЦЕ АНТИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ВСС ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ, КОМАНДАНТУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ, ПОВОДОМ СРАМНЕ И НЕУСТАВНЕ ПРЕСУДЕ, НЕУСТАВНОГ ПРВОСТЕПЕНОГ ВОЈНОДИСЦИПЛИНСКОГ СУДА У НИШУ

http://www.vojnisindikatsrbije.rs/index.php/1625-2018-01-19-07-45-54

Датум креирања: 19. јануар 2018.

Обраћам Вам се као председник и представник јединог репрезентативног војног синдиката у Србији.

Обраћам вам се као трећа генерација војника у својој породици. Као војник, како каже и сам судија Димић, са беспрекорном каријером и највишим просеком службених оцена и чије је најрођеније ову земљу бранило на Кошарама у време НАТО агресије 1999.

Дана 17.01.2018.године у Нишу првостепени Војнодисциплински суд, донео је пресуду против председника једног независног правног лица Војног синдиката Србије, што је преседан у новијој правној историји у Европи. Да зло буде веће, осуђен сам због говора и изношења ставова организације чији сам законски заступник. Све супротно чл. 46. Устава Србије, Закона о раду и међународних конвенција које је ратификовала Србија као држава. Ово је прва пресуда за вербални деликт на нашим просторима од 1983. године.

Осуђен сам због мишљења и јавног говора на законом организованим и никад забрањеним јавним окупљањима грађана о ономе што иначе сви у Србији знају!

Пред неуставним Војнодисциплинским судом осуђена је слобода говора! У том истом суду, који по ставу Уставног суда Србије то није, ухапшено је сто година историје синдикализма и слободе говора и мишљења. У том казамату, који је под контролом начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића, на најсрамнији начин пљунуло се на све аномалије у Војсци Србије, на које је Војни синдикат Србије указивао, што му је дужност. И то на дан када нам праведнике са нашег Косова и Метохије, поново довозе у мртвачком сандуку.

У тренутку кукавичког убиства Оливера Ивановића и тенденција да нам се отме део вековне територије ја нећу понављати све оно што мучи војнике у Војсци Србије и запослене у Министарству одбране. А мучи их много тога. Због непријатеља ове земље и сложеног геополитичког тренутка прећутаћу, можда по први пут у животу.

Поред свега дужан сам скренути Вам пажњу на човека који је на челу Генералштаба. Ако ћемо по оној народној „не пада снег да покрије брег“, и да је тог дана у Нишу падао снег, генерал Диковић је показао свој траг. Траг самовлашћа, самовоље, незнања, сујете, полтронства, злоупотребе непостојећих судова, најгоре врсте приватизације Војске Србије... И то у тренутку када су коначно, после вишегодишњих напора, направљени позитивни кораци између Војног синдиката Србије и Министарства одбране, да се реше елементарни проблеми припадника Војске Србије, да се изради основ за потписивање Колективног уговора. Генерал Диковић, сакривен иза своје неспособности и нечињења те напоре на општедобро руши преко својих кукавних судија, који ни сами не знају шта и кога осуђују, противуставно, противзаконито.

Господине председниче, команданте

Ову земљу и њену Војску годинама су уништавали климоглавци, неспособни, и официри чија је лична благодет и каријера била изнад интереса државе. То је био случај у доба славног Војводе Мишића па и данас. И он је био осуђуван због ставова и мишљења о стању у ондашњој српској војсци. Ако погледамо иза брда, а не у брдо, иза генерала какав је Диковић, не дај Боже, сутра у одбрану Србије треба да стану часни, од проблема исцрпљени припадници Војске Србије, као што су увек стајали на бранику Отаџбине, а запитајте се да ли ће? На то Вас обавезују не само Устав већ и морал. Последњи је час да се улога и рад генерала Диковића преиспита, као и поверење које (не)ужива међу потчињенима и његов значајан допринос у мобингу потчињених, одливу кадра, сплеткарењу, писању фризираних извештаја који се и вама представљају, прикривању кривичне одговорности и да се поврх свега оцени његова елементарна способност да ли је у стању да води чету, а камоли Војску Србије на месту начелика Генералштаба у овом осетљивом тренутку, када нам је нови балкански рат на прагу.

Војни синдикат Србије као патриотска и државотворна организација, у овом тренутку ће се уздржати од позивања својих чланова и грађана на улицу, иако је дошло на стотине позива да то што пре учинимо. Нећемо да будемо у истом кошу са онима, који су у дану када је цела Србија жалила мучко убиство човека који и поред свих претњи остао на Косову и Метохији, доносили неуставне и незаконите пресуде, сакривени иза пажње јавности. Сачекаћемо да видимо како ћете ви у овом тренутку командовати. Уколико та команда и овај пут изостане знамо шта нам је чинити.

Служимо Србији

Новица Антић,

Председник ВСС