Позив УВПС на учешће и подршку протеста пензионера

УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНИСАНИХ
ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ
Ул. Дечанска 14, Београд
Тел. 064 0618542, 064 2354113,
Е-mail: uspvls.beograd@gmail.com
Број 32/18
2.2.2018. године

Удружење војних пензионера Србије
Браће Југовића 6, Београд
Email: uvps@open.telekom.rs

Предмет: Позив на учешће и подршку протеста пензионера

Поштовани,
Позивамо вас да подржите и учествујете на протесту пензионера који организују Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије и Удружење синдиката пензионера Србије, дана 22.2.2018. године на Тргу Николе Пашића са почетком у 12,05 часова. Протест са протестном шетњом организујемо са следећим циљевима:

1) Исказати незадовољство оштећених пензионера доношењем, применом Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, опструкцијом Уставног суда Србије у оцењивању његове уставности и манипулацијама које се врше са пензионерима од стране представника извршне и законодавне власти,
2) Упутути захтев Уставном суду Србије да под хитно узму у разматрање Жалбу на Решење УС о одбацивању иницијатива за оцену уставности Закона о привременом уређивању начина исплате пензија из 2016. године, нових иницијатива за оцену уставности Закона и Уставних жалби на Закон, достављених од стране 386 грађана у 2014. години.
3) Упутити захтев Председнику Србије да као председник најаче парламентарне странке покрене иницијативу за укидање Закона и доношење Закона о повраћају неисплаћених делова пензије,
4) Упутити захтев Влади Р. Србије да Народној скупштини Србије предложи усвајање Закона о прекиду примене Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, успостављању редовног усклађивања пензија са растом цена и БДП, и доношење Закона о начину повраћаја неисплаћених делова пензије.
5) Начином извештавања РТС о друштвеној стварности и социјално економском положају пензионера у Србији

Молимо вас да нас обавестите о вашој подршци и учешћу као и жељи да учествујете у обраћању јавном скупу.

С поштовањем,
Јован Тамбурић, председник

Списак уплата средстава за кампању Ставимо тачку на пљачку бр. 9

Do sada uplatilaca – 111. Uplaceno – 51.438,88 dinara.
UPLATE SE VRSE NA RACUN USPVLS BR. 105-3275-98.
Svrha uplate upisati: Za kampanju "Stavimo tačku na pljačku"
U poziv na broj upisati prvih 7 cifara matičnog broja.

Jovanovi i moji podaci razlikuju se za 33,33 dinara, zbog dve uplate kolege Dragana Pavlovica istog dana, od kojih je verovatno jedna za clanarinu USPVLS, a druga za kampanju. Ja sam kao uplatu za kampanju prikazao 333,33 dinara, a Jovan uplatu od 300,00 dinara.
Sto se tice Mihajla Basare, koji je u jednom komentaru naveo da ga nema u spisku, mislim da je greskom u Jovanov spisak unet kao Mihailo Lj. Bobic na red. br. 71. uplata 500,00 dinara 24.01.18. g. U spisku sam tu uplatu prikazao na ime Mihajlo Basara.
Verovatno ga je banka u izvestaju koji dostavlja Jovanu greskom "prekrstila". Jovana molim da prekontrolise spisak i ispravi greske pre narednog izvestaja o uplatama.