Пензионер је замислио да је на власти и размишља о могућих 15 тачака програма

Preuzeto sa http://www.vaseljenska.com/misljenja/penzioner-je-zamislio-da-je-na-vlasti-i-razmislja-o-mogucih-15-tacaka-programa/

Ових дана нашу јавност поново тресе предизборна грозница, а да се не би пало у концентрацији и агресивности форсирани су у међувремену разни ријалитији примитивизма и ниских страсти, пљувања, свађа, па чак и физичких разрачунавања, а да би све било убедљивије и сачувана кондиција све је зачињено порнографијом и сексом. Они на власти нападају опозицију, набрајају њихових 15 тачака програма како би дошли на власт, а свој тачни програм не наводе. Како о 15 могућих тачака истог размишља један урбани пензионер, које би могле бити?
1. Дискриминација пензионера и конфронтирање истих са запосленима, рекетирати их за дупло већи проценат
2. Подела међу пензионерима на оне који су из БГ и оне који су из остатка Србије, београдским дати сениор картице које омогућавају 15% попуста на смрт, 30 на глисере, 50 на сваки други хеликоптер и 20 на ЗОО врт.
3. Конфронтирање и стварање раскола међу пензионерима, рекетираним и оним који нису, истовремено свима ускрaтити нивелисања пензија у односу на раст цена на мало.
4. Распродаја имовине Фонда ПИО, бања и друге, која може да пуни касу и да пензије буду дупло веће, отуђити касу од пензионера и дати је на управљање пљачкашима исте преко УО из кога избацити, осим једног, све пензионере.
5. Формирати погребна предузећа од стране спонзора странака на власти која ће да искористе знатно повећану смртност пензионера, немају више за лекове, од многих пензија живе њихова деца и унуци који су без посла.
6. Нерекетираним пензионерима стварати осећај бриге државе за исте, иако немају од чега да живе, како би се истима манипулисало и добијао сигуран глас, јер, „ко зна, може нека друга власт и њих неуставно да рекетира и терорише“.
7. Распродајом имовине Фонда ПИО и рекетирањем пензионера за око 210-220 милиона евра годишње, у циљу „фискалне консолидације“, избећи прогањање спонзора странака на власти који месечно краду милијарду евра на пореским, акцизним и царинским утајама, раду на црно, сивој економији, крађом ел.струје, у јавним набавкама, из ЈП,..а директорима ЈП губиташа и члановима УО да би ћутали дати плате од 4-20.000е месечно, од којих 20-50% морају да уплате странкама на власти.
8. Пензионере који ипак буду куповали лекове и одлуче да не плаћају комуналије, у циљу заштите продуктивности погребних предузећа, процесуирати и слати им Јавне извршитеље да распродају њихову имовину тајкунима и спонзорима који подржавају странке на власти.
9. Посебно рекетирати војне пензионере, ни случајно им не дати решења РФ ПИО по основу преузимања истих 1.1.2012.г. од Фонда за СОВО, ускратити им ванредна повећања пензија, у основицу им не уграђивати 20% који им по закону припадају по основу бенефицираног радног стажа, нити им пратити пензије у односу на плате активних ВЛ, а на Управном и другим судовима пресуђивати у корист туженог Фонда ПИО.
10.Војне бескућнике држати у колективним нехуманим условима смештаја, посебно у азбестним насељима, те тако утицати да се убрзано реши проблем истих и још више повећа продуктивност погребних предузећа.
11.Ратним ветеранима и војним инвалидима ускратити већи део повластица, посебно око плаћања комуналних услуга, а законским регулативама ограничити све могућности да се осећају достојанственим, поносним и часним јер су бранили државу и народ. Оне који се буне послати у неки нови Хаг.
12.На све ове начине, и сличне, претворити пензиони систем у социјалну и буџетску категорију, што иначе не треба да буду, објавити да право на пензију није и право на износ, те да стечена права и пензије као лична имовина зависе само од њихове кооперативности и да ли и за кога гласају, не дозволити да схвате да су најјача политичка снага ако се уједине и буду подржани бар од оних које хране, а са правом гласа.
13.Од отетих средстава од пензионера давати субвенције наводним страним инвеститорима, међу њима су симпатизери и спонзори странака на власти, обавезати их на давање минималних плата и на тај начин обезбедити да се буџет и пензиона каса не пуне, и за дуже време осигура да пензије буду резултат добре воље оних који пензионерима и њиховим животима владају, а у циљу попуне буџета распродавати преосталу имовину и узимати кредите у којима се добијају најбоље провизије.
14.Најоданије чланове и симпатизере странака на власти на време обезбедити, напунити им џепове да сутра не морају да живе од пензија од којих и не могу да живе, те тако обезбедити не само њихову сталну лојалност већ и њихових потомстава, тиме и нашу вечност.
15.У циљу веће и боље контроле оформити предузећа за управљање контејнерима којима ће пензионери и сви угрожени да плаћају ако желе да копају по њима у циљу обезбеђивања бољег живота.

Пензионер Александар Михаиловић