Izvršitelj prodaje stan pukovnika u penziji zbog tuđeg duga

"Mene stvarno ne zanimaju ni samohrane majke, ni socijalni slučajevi", ovim rečima se jedan od dvojice potencijalnih kupaca stana pukovnika u penziji Božidara Milosavljevića, kome banka hoće da proda stan da bi namirila dug koji nema veze sa njim, obratio okupljenima na ulazu u zgradu u Beogradu.
Međutim, građani koji su se okupili nisu dozvoli da prođu ni oni, ni pomoćnik javnog izvršitelja, koji je u prisustvu policije želeo da uđe u zgradu. Za juče je bio zakazan obilazak stana od 36 kvadrata u potkrovlju zgrade na Vidikovcu, da bi potencijalni kupci mogli da uđu da razgledaju nekretninu koja će danas biti ponuđena na prodaju.
Stan se u katastru i dalje vodi na ranijeg vlasnika Slobodana Ivanovića, koji ga je 2016. prodao, a ni banka, ni javni izvršitelj, ni policija ne mogu da mu uđu u trag. U katastru, iako je u stvarnosti drugačije, Ivanović se vodi kao vlasnik. Na stan je upisan teret javne prodaje.
Zato što Božidar Milosavljević nije stan preveo na sebe, javni izvršitelj ga je pronašao kako bi namirio dug Slobodana Ivanovića prema banci iz 2011. godine. U stanu žive Božidarova ćerka i dve unuke.
Pre podne je kod Milosavljevića, pukovnika u penziji, došla patrola policijske stanice Rakovica. Tražili su da po proceduri preda oružje koje ima. To je i učinio.
- Dobio sam potvrdu i rekli su mi da ću kada se postupak bude završio svoje oružje dobiti nazad. Bili su korektni, došli su kod mene, a nisu zahtevali da ja idem kod njih - priča Milosavljević.
Advokat Vesna Milanović kaže da su tokom dana imali kontakte sa pravnicima iz banke i da se traži rešenje. Potencijalni kupci koji su se pojavili kako bi obišli stan u međuvremenu su odustali od obilaska.
Za danas, u kancelariji javnog izvršitelja, zakazana ja prodaja stana koji je Božidar Milosavljević platio 34.000 evra preko računa banke, za koje ima overen kupoprodajni ugovor kod notara, gde stoji da stan nije imao ni hipoteku, ni bilo koji drugi teret. Za stan je platio porez na prenos apsolutnih prava i plaća porez na imovinu.