ТРИБИНА 10.04.18. године: СТАВИ ТАЧКУ НА ПЉАЧКУ ПЕНЗИОНЕРА!

Јавна трибина у Београду - Заштита уставних права пензионера у Србији
Место и време одржавања:
- Сала Градске општине Нови Београд, дана 10.04.2018. године од 11 до 13 сати.
У наставку преносим утиске колеге Драгослава Ивановића са трибине:

TRIBINA - PLJAČKA PENZIONERA - BG
Bilo je 10. aprila ove godine. Vreme; 11,00 - 13,00. Mesto; Sala gradske opštine Novi Beograd u Beogradu. Tema; informisanje penzionera, pa i penzionisanih vojnih lica, o dostignutom nivu borbe za ukidanje Vučićevog zakona kojim pljačka “bogate penzionerе”.
Nisam se mnogo interesovao za zakazanu Tribinu jer sam bio zakazan na VMA za pregled. Ali kada sam došao na pregled, nisu me pregledali, jer je osoba koja zakazuje napravila grešku i nije me upisala u кompjuter. Krenuo sam na zakazanu Tribinu.
Tribinu je organizovalo moje Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije. Nosioci organizacije su Jovan Tamburić, predsednik i Mile Delić, zamenik. Poseta je bila polovična - pola sale. To nije problem, ali bio sam iznenađen da je neke informacije naveo Jovana, dosta nabacane jedna preko druge, sa dosta netačnosti koje navode na priču rekla kazala, tako da i ja koji dosta poznajem tu materiju nije mi bilo sve jasno. Iznenadilo me da nisu mogli da privole nekog advokata da on iznese svoje viđenje i domet koji je do sada ostvarila njegova kancelarija.
Nekoliko njih su postavljali neka pitanja koja su tražila osnovne pojmove. Ubrzo je nastao muk. Niti ko šta pita, niti Jovan pa ima šta još da kaže.
Onda je uzeo reč Mile Delić, sa najavom da se nastavlja priča o 4,21%. Međutim i Mile me iznenadio, pročitao je neke delove pritužbe grupe advokata Visoko savetu sudstva i završila se Tribina. Trajala je sat i po, ali prisutni su gledali belo. Ništa im nije bilo jasno.
Jedan diskutant je rekao (Mile ga dobro zna i pozvao ga da dođe u USPVLS na razgovor) da ovako kako se do sada borimo nije dovoljno. Da trebamo da neposrednim kontaktom tražimo razgovor kod najviših državnih institucija itd. To mi se svidelo. Jer i ja zastupam tu tezu, a sada sam prvi put čuo još nekoga da tako misli.
Da me neko pogrešno ne shvati. Tribina nije promašila cilj ali je mogla da ima mnogo veći efekat, ako bi se na njoj čulo nešto novo. Da se dogodilo ili da se očekuje da će se dogoditi. Iskorišćeno vreme 75%. Šteta.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (FOTOGRAFIJA SA TRIBINE U BEOGRADU.jpg)FOTOGRAFIJA SA TRIBINE U BEOGRADU.jpg 110 kB