Prijava protiv predsednika Policijskog i Vojnog sindikata Srbije

Protiv Veljka Mijailovića, predsednika reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije i Novice Antića, predsednika Vojnog sindikata Srbije, beogradska policija podnela je tek sada prekršajnu prijavu zbog održavanja protesta od pre šest meseci.

ПОКУШАЈ ДА СЕ УЋУТКА АНТИКОРУПЦИЈСКА БОРБА!

МУП Републике Србије поднео је Прекршајном суду у Београду захтев за покретање Прекршајног поступка против Војног синдиката Србије и председника Новице Антића, због организације протеста 07. октобра 2017. године.
Пријава је поднета и поред чињенице да је скуп уредно пријављен, одржан без иједног инциндента и професионално обезбеђен уз асистенцију полиције. Неко се после четири месеца сетио да овим видом притиска, којим се најгрубље газе Уставом загарантована права и грађанске слободе, покуша да ућутка и угаси једини и први репрезентативни синдикат у историји Војске Србије.
После покушаја враћања „вербалног деликта“ за који је први пут после 1983. године, пред неуставним Војно-дисиплинским судом осуђен у првом степену председник Војног синдиката Србије Новица Антић, бесмислени правни терор, којим ће се сигурно бавити и међународне организације добио је и нову димензију. Овим потезом угрожавају се сви припадници војске чланови Војног синдиката Србије јер је позадина покушај да се кроз наплату некаквих казни отму средства синдиката којима се исплаћују солидарна помоћ, осигурање припадника Војске Србије од повреда на раду и сл. (што је иначе не ради Министарство одбране) ... Кључ је покушај да се ућуткамо и да не износимо у јавност сазнања о корупцији, крађи буџета, мобингу, подривању борбене моћи земље ...
Игром случаја, накарадно склепана пријава, писана је у време када се наш Антикорупцијски тим бавио чињеницама из афере са поправком пет возила старих укупно 150 година и чињеницом да је за ту намену издвојено 131 хиљада евра. Посао је дат приватној фирми и поред чињенице да нам државни и војни Технички ремонтни завод у Чачку стоји неупошљен.
Нека нико не очекује да на овакве појаве Војни синдикат Србије ћути и аплаудира! Да ћути док нам паразити оваплоћени у вишедеценијским функционерима у систему одбране урушавају војску, да аплаудира одласку три хиљаде људи у последње две године због лоших материјалних услова, да подржава да нам копнену зону са смањеним дневницама, у похабаним униформама и бушним чизмама чувају изгладнели војници... И поред оваквих притисака истрајаћемо на заштити сваког нашег члана, свих начела које смо поставили испред себе пре пет година - синдикализам, државотворност и патриотизам!
„Коме снага лежи у топузу, трагови му смрде нечовештвом!“, још једном се, на жалост, потврдило као усуд српског народа.
Иза овакве демонстрације моћи крије се страх од сазнања која поседујемо. Рецимо, пријава МУП долази до нас у време када је Антикорпцијски тим Војниог синдиката Србије истраживао набавку мазива и моторно трансмисионих уља за тенкове, која су купљена од једне приватне фирме. Према нашим сазнањима реч је о уљу пореклом из Украјине, која су највероватније фалсификована. Ради се о интервентном увозу! Извори Војног синдиката Србије тврде да се овом приликом журило са куповином овог уља, чија употреба како нам је речено, може довести до зарибавања мењача и мотора тенкова након пет сати рада, и да је поред корупције можда у питању саботажа неслућених размера. Да ли ћемо тако опремљени и са тим ризиком кренути сутра у одбрану Косова и Метохије?
Отуда, због озбиљности ове информације, тражићемо формирање комисије у Одбору за безбедност Народне Скупштине да се испита ова набавка.
Дакле, ко год је покушао да овај вид наше антикорпцијске борбе спречи бесмисленим пријавама - ето, није успео.
Напротив!
Ево и линка где се могу видети искуства са истим уљем у Пакистану.

http://weaponews.com/news/18055-ukrainian-tank-engines-supplied-to-pakistan-massively-out-of-order.html