Саопштење РФ ПИО од 23. 4. 2018. у вези пензионерских картица

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из београдских општина Барајево, Вождовац, Сопот, Врачар, Палилула, Савски венац, Звездара, Стари град, Раковица, да су им картице одштампане и да ће од сутра, 24. априла моћи да их преузимају у Филијали за град Београд, Немањина 30, сваког радног дана од 8 до 15 часова, на следећи начин:
- понедељком ће пензионерске картице преузимати корисници чија презимена почињу на словa од А до Д;
- уторком од Ђ до К;
- средом од Л до Н;
- четвртком од Њ до С,
- док ће петком картице моћи да преузму пензионери чија презимена почињу од слова Т до Ш, као и они чија презимена почињу на W, X, Y, Z и Q.
У случају да је неко од корисника из објективних разлога спречен да подигне своју картицу у складу са утврђеним распоредом, то ће моћи да учини накнадно, у данима одређеним према почетном слову презимена.
Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по Пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу.
Након израде и расподеле Пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради Пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године.
Уколико се картице буду преузимале у складу са утврђеним распоредом, сви корисници ће моћи у најкраћем року да их подигну.
Подсећамо да пензионери осталих београдских општина већ подижу своје картице на следећим адресама:
- Нови Београд, Земун и Сурчин – у Булевару уметности 10 на Новом Београду,
- Чукарица – у Испостави Стругарска 1а,
- Лазаревац – у Испостави Карађорђева 17,
- Младеновац – у Испостави Николе Пашића 27,
- Обреновац – у Испостави Шеста 10ц,
- Гроцка – у Испостави Народних хероја 3а.