ПОВОДОМ НЕИСТИНА ИЗНЕТИХ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ ДАНА 03.05.2018. ГОДИНЕ

Поводом изјаве Маје Гојковић, председнице Народне скупштине Републике Србије, која је довела у питање постојање синдиката у полицији и војсци и других неистина изнетих у Народној скупштини, огласили су се Војни синдикат Србије и Полицијски синдикат Србије. Став “шта ће нам синдикати у полицији и војсци” је цивилизацијски искорак – уназад.

ПОВОДОМ НЕИСТИНА ИЗНЕТИХ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ ДАНА 03.05.2018. ГОДИНЕ

http://vojnisindikatsrbije.rs/index.php/1664-03-05-2018

Датум креирања: 04. мај 2018.

СЛУЖИМО СРБИЈИ!
Војни синдикат Србије никада неће бити ничија политиканска прћија, нити ће ова државотворна, патриотска и уставобранитељска синдикална организација служити било чијим болесним и личним амбицијама.
Одбрана права својих чланова, угледа Војске Србије и државе Србије су свети и правични циљеви којима верно и одано служимо.
Самим тим нико нема права да својата снагу, доследност, поштење и принципијелност Војног синдиката Србије, коју смо кроз своју саборност постигли. Нити ће било ко рушити углед, који смо мукотрпно градили вративши народу веру у Војску Србије, као институцији којој се највише верује. Тај углед лишен је лично-сопственичких интереса и дубоко је укорењен у заштити основних људских, моралних и радних права припадника Војске Србије, који су данас обесправљени, понижени и доведени на ивицу просјачког штапа.
Неки су се јуче заиграли у Републичком парламенту.
- Смисао и достојанство пута постоје само утолико, уколико умијемо да их нађемо у себи!- одавно је записао српски писац Иво Андрић.
Протекле три деценије доказале су да у српским политичарима нема ни смислености, ни достојанства. Пут којим су ишли довео нас је на руб провалије, економског и духовног бездана.
Истине ради, газећи преко мртвих на путу европејства, српски политичари заборавили су јуче чињеницу да 21 земља у оквиру ЕУ има војне синдикате.
Исте те земље имају савез ЕУРОМИЛ који окупља 34 војна синдиката и удружења из земаља из Европске уније, са преко пола милиона чланова.
Француска, која је јуче спомињана у Парламенту, осуђена је пред Међународним судом за људска права у Стразбуру другог октобра 2014, због забране својим војницима да се синдикално организују. После тога се повиновала међународним правима.
Са друге стране, Русија има више активних војних удружења, устројених као синдикалне организације које активно заступају права војника и ветерана Руске Федерације.
Заменик председника удружења Бојево братство је депутат, а та организација, чији је члан Војни синдикат Србије, окупља 17 милиона чланова из земаља бившег СССР, Европе и Азије.
Све то незналице, декларативни „европејци“ и „русофили“ заборављају у својим, да извините, излагањима у парламенту. У тој народној институцији где се формирала политичка однародована квазиелита, држави која то одавно више није и обесмишљеном парламентаризму који је добио љуштуре најцрње партократије. У тој партократији владавина новца, корупције, буразерских и криминалних комбинација овај народ води у поразе и нестајање. Њени продукти и креатуре нашег тродеценијског пропадања, не могу да допру ни до одредаба Устава сопствене државе јавно доводећи у питање опстанак члана 20. Устава који гарантује да нико не може да умањује достигнути нивоу људских права...
Кључан проблем је задирање Војног синдиката Србије у корупцију и лоповлук и оснивање Антикорупцијског тима, који увелико ради свој посао на разоткривању огољеног отимања државних ресурса и подривање борбених моћи ове напаћене земље.
Нити су нас уплашили, нити ће. На сваку њихову лаж, одговорићемо са три наше истине. На сваку њихову болесну конструкцију, одговорићемо документацијом и аргументима.
За разлику од њих, истина је на нашој страни.
За народ и Отаџбину!

Српски војници сабрани у Војни синдикат Србије

Полицијски синдикат Србије: Маја Гојковић и претње синдикатима

5. мај 2018.

Београд - Репрезентативни Полицијски синдикат Србије сматра срамотном изјаву Маје Гојковић, председнице Народне скупштине Републике Србије, која је довела у питање постојање синдиката у полицији, али и Колективни уговор за запослене у МУП Србије. Став “шта ће нам синдикати у полицији и војсци” је цивилизацијски искорак – уназад. Њена изјава изазавала је велико узнемирење међу полицајцима, који када је Србији било најтеже нису дезертирали, већ се борили за земљу, а сада им се прети одузимањем тешко стечених права.
И да одговоримо госпођи Гојковић. Да, Србија извози у развијене земље права која су полицајци у Србији успели да остваре преко Посебног колективног уговора, о чему је разговарано и недавно са председником Руског синдиката полиције и безбедносних служби. Све државе Европе, Француска, Немачка, Русија, Холандија, осим Белорусије, имају полицијске синдикате, а ПСС је и члан Европске полицијске уније, кровне организације полицијских синдиката са преко 500.000 чланова. То што је Ивица Дачић као министар унутрашњих послова имао разумевања за проблеме полицајаца, за чије време смо потписали Посебни колективни уговор, показује да се некада имало разумевања та захтевне услове у којима полицајци раде. Да није потписан Посебни колективни уговор, сада би плата полицајца била око 30.000 динара. Да ли ова изјава Маје Гојковић значи да од полицајаца треба направити социјалне случајеве. Ако се жели поредити Србија са Европом, онда прво треба увести европске стандард у српску полицију. Ми из ПСС смо одавно у синдикалном организовању и Посебним колективним уговором увели Србију у Европу – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Саопштење за јавност полицијског синдиката Србије