Penzionerske kartice i u Novom Sadu

Novosadski penzioneri mogu da podignu svoje penzionerske kartice od juče u filijali PIO fonda na Žitnom trgu 3. Kartice su besplatne, a njihovom upotrebom penzioneri će koristiti pogodnosti koje im status penzionera omogućuje. Zahvaljujući ovoj kartici, penzioneri više neće morati da pokazuju penzioni ček prilikom kupovine i ostvarivanja popusta u radnjama.

Penzionerske kartice naši najstariji sugrađani mogu da preuzmu svakog radnog dana od 8 do 15 časova, u zavisnosti od toga na koje slovo im počinju prezimena. Naime, ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D; utorkom od Đ do K; sredom od L do N; četvrtkom od NJ do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.

U slučaju da je neko od korisnika iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to će moći da učini naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena.
Da biste podigli svoju karticu, potrebno je da ponesete identifikacioni dokument – ličnu kartu ili pasoš, a porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.

Penzioneri sa prebivalištem u opštinama Sremski Karlovci, Bački Petrovac, Titel, Žabalj i Temerin mogu preuzeti svoje penzionerske kartice u ispostavama filijale PIO u tim opštinama, u režimu rada ovih ispostava.

Prilikom predstavljanja penzionerskih kartica, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je pozvao sve društveno-odgovorne kompanije, institucije i ustanove da se pridruže Gradu Novom Sadu kako bi napravili paket podrške penzionerima.