Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Vlada Srbije je jutros usvojila predlog leks specijalis zakona za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, izjavila je jutros potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i najavila da gradnja može da počne već krajem avgusta u Vranju, Kraljevu i Nišu.

U pitanu je Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.
- Zakon je usaglašen sa svim ministarstvima u vladi i danas je usvojen na sednici vlade i ja ga očekujem naredne nedelje u parlamentu pred poslanicima - rekla je Mihajlović tokom obilaska gradilišta "Zemunske kapije" gde će se nalaziti i jedan ogledni stan za pripadnike snaga bezbednosti.
Mihajlović je rekla da će se jeftini stanovi, po ceni od najviše 500 evra po kvadratu, graditi prvo u Vranju, Kraljevu, Nišu i Beogradu pošto već imaju spremne lokacije.
- Krajem avgusta možemo očekivati početak radova u Vranju i Kraljevu, kao i u Nišu, gde su potpuno pripremljene lokacije. Za Beograd čekamo da se konstituiše nova gradska vlast, pa da počeno razgovore - Mihajlović je kazala da će se u Kraljevu, Vranju i Nišu graditi po 170 stanova, a u Beogradu da je predviđena gradnja 400 stanova.

Prilog:

Predlog koji je danas Vlada R. Srbije usvojila i dostavila Narodnoj skupstini.