Odgovor kolege Dobrivoja Stanojevića predsedniku USPVLS u vezi sa dostavljenim Predlogom Plana protesta penzionera dana 12.06.2018. g.

Kolega Dobrivoje mi je prosledio svoj Odgovor u vezi sa dostavljenim Predlogom Plana protesta penzionera dana 12.06.2018. g. koji je dostavio predsedniku USPVLS i zamolio da isti objavim:

“Moj Predlog je odavno poznat: Iskljucivo se zalazem da postavimo Zahtev Vladi, na protestu 12. juna, da ponisti svoj sramni Zakljucak, i vrati otetih 4,21% od vanrednog uskladjivanja. Iz tih razloga, mislim da mi nemamo sta da trazimo na Andrica vencu, vec treba da se okupimo ispred zgrade Vlade, da zvanicno urucimo Zahtev Kabinetu premijera, i odrzimo potrebne govore. Zatim da prosetamo do zgrade RF za PIO, i tu odrzimo potrebne govore, jer je upravo RF za PIO kreator tog Zakljucka, a Vlada ga je samo aminovala. Imam veliku primedbu na projektovane troskove Protesta (85.000 dinara): - Ko ce to da izfinansira? - Razglas nam ne treba, vec da obezbedimo dobar megafon. - Kome je potrebna voda, on ce je poneti sa sobom. - Nepotrebna je konferencija za medije, nego im poslati poziv da proprate dogadjaj. Unapred se zna: doci ce ekipa TVN1, i niko vise. Problem 4,21% nikada nije postavljan na protestima, i zato, SADA ili NIKADA! Taj problem ima oko 90% korisnika vojnih penzija, i mora se hitno resavati. Protest sa civilnim penzionerima i drugim strukturama drustva, mozemo organizovati tek kada se ukine Zakon o umanjenju, i kada vidimo kroz uplatu prve penzije, je li, i koliko je zaista bilo povecanje, a vec sada se moze naslutiti da je u pitanju VELIKA PREVARA od strane Vlade. Ovo je moj stav, i njega JAVNO iznosim u komentarima na nasim sajtovima.

Pozdrav. D.S.”