Говор председника УППС - ГО Ниш, поводом 12-то годишњице постојања и рада Удружења

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је 16.05.2018. г. у Дому Војске Србије у Нишу, свечаној академији поводом дванаест година постојања Удружења пензионисаних подофицира Србије у том граду.
На свечаности су први пут додељене плакете Удружења „за постигнути висок ниво сарадње“, и то министру одбране Александру Вулину, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Љубиши Диковићу и команданту Копнене војске генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу.
Годишњицу је Удружењу, у име генерала Диковића, честитао и главни подофицир Војске Србије заставник 1. класе Милојко Милосављевић, а признања су додељена и истакнутим члановима и појединцима који Удружењу помажу у раду.
Свечаности су присуствовали градоначелник Града Ниша Дарко Булатовић, припадници Министарства одбране и Војске Србије из нишког гарнизона, бројни чланови Удружења и грађани Ниша.

Додела плакете Удружења министру одбране Александру Вулину изазвала је низ, углавном негативних, коментара. Захваљујући колегама из УППС – ГО Ниш, објављујем Говор председника УППС - ГО Ниш, поводом 12-то годишњице постојања и рада Удружења, у коме су изнесени бројни проблеми са којима се сусреће дуги низ година војно-пензионерска популација. Присуство високих војних и цивилних званица, односно структура власти, колега Петковић је искористио да их упозна са проблемима војно-пензионерске популације и на тај начин је постигао жељени ефекат.

Цео говор можете прочитати или преузети у прилогу.