ПРЕУЗИМАЊЕ ПЕНЗИОНЕРСКИХ КАРТИЦА – НОВИЈА САОПШТЕЊА РФ ПИО

3. 7. 2018. - Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере Шумадијског округа да ће од 3. јула, моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери Крагујевца, Аранђеловца, Баточине, Кнића, Лапова, Раче и Тополе моћи ће да преузму своје картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Крагујевцу моћи ће да преузму пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Крагујевац, Лепенички булевар 9a, у великој сали на 4. спрату.
Своје картице пензионери Аранђеловца ће преузимати у Испостави Филијале Крагујевац у Аранђеловцу, на адреси Књаза Милоша 163.
Корисници пензија из Баточине моћи ће да преузимају пензионерске картице у Испостави Филијале Крагујевац у Баточини, Карађорђев трг 5, а корисници из Kнића у Испостави Филијале Крагујевац у Книћу.
Пензионери Лапова добијаће своје картице у Испостави Филијале Крагујевац у Лапову, Иве Андрића 9, док пензионери Раче могу преузети своје картице у Испостави Филијале Крагујевац у Рачи, на адреси Слободана Маузера б.б.
Корисници пензија са пребивалиштем у Тополи добијаће своје пензионерске картице у Испостави Филијале Крагујевац у Тополи, Принца Томислава Карађорђевића б.б.

25. 6. 2018. - Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из општина Прокупље, Житорађа, Блаце и Куршумлија да ће од 25. јуна, моћи да преузимају своје пензионерске картице.
Пензионери са пребивалиштем у Прокупљу преузимаће пензионерске картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова, у Филијали РФ ПИО Прокупље, на адреси XXI српске дивизије 49, у канцеларији број 7.
Корисници из Житорађе своје пензионерске картице могу преузимати у истом режиму рада у Испостави Филијале Прокупље у Житорађи, Топличких хероја 10.
Пензионери из Блаца могу добити своје пензионерске картице такође сваког радног дана, од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Прокупље у Блацу, Светог Саве б.б.
Корисницима на територији општине Куршумлија картице су доступне за преузимање понедељком и четвртком, од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Прокупље у Куршумлији, Косте Војиновића 6а.

25. 6. 2018. - Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из Смедерева и општина Смедеревска Паланка и Велика Плана да ће од 25. јуна, моћи да преузимају своје пензионерске картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Смедереву преузимаће картице у Дому пензионера у Смедереву, Ивана Гундулића 3.
Корисницима на територији општине Смедеревска Паланка картице су доступне за преузимање у Испостави Филијале Смедерево у Смедеревској Паланци, Трг хероја 6, док ће своје картице корисници са пребивалиштем у Великој Плани преузимати у Испостави Филијале Смедерево у Великој Плани, Николе Пашића 1.

Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.