Повишице не смеју да деле пензионере

http://www.politika.rs/scc/clanak/408296/Povisice-ne-smeju-da-dele-penzionere

Представници Савеза пензионера Србије и Војводине поздрављају одлуку председника Србије да се посебно помогне пензионерима с примањима до 30.000 динара, али не тако што ће се смањивати веће пензије и давати онима с нижим
Више од 1,7 милиона најстаријих у Србији може од новембра да очекује веће пензије. И то тако што би они који су имали 90.000 динара имали више од 100.000 динара, док ће се посебно повести рачуна о пензионерима с примањима до 30.000 динара, изјавио је пре два дана први човек Србије, Александар Вучић, додајући да му је жеља да овим другима додатно повећа пензије.
– Њих више од милион највише су дали за своју земљу и они морају да осете бољитак. Већ сам разговарао са председницом владе и министром финансија да повећање пензија буде од новембра, а не од децембра, као и да за ту корекцију неће бити потребан ребаланс буџета.
Милан Ненадић, председник Савеза пензионера Војводине, каже да је добро што држава води рачуна о пензионерима са ниским примањима, али не би било добро да се њихово повећање пензија прелије на трошак осталих пензионера.

Комплетан чланак у прилогу!

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Повишице не смеју да деле пензионере.jpg)Повишице не смеју да деле пензионере.jpg 161 kB