Saopštenje RF PIO – preuzimanje penzionerskih kartica od 01.08.2018. g.

31. 7. 2018. - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Kraljeva, kao i penzionere iz Raške i Vrnjačke Banje da će od 1. avgusta moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzionerima sa prebivalištem u Kraljevu, penzionerske kartice će uručivati zaposleni Filijale RF PIO Kraljevo, u prostorijama Opštinske organizacije penzionera Kraljevo, Heroja Maričića 77.
Penzioneri Raške preuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Kraljevo u Raškoj, Ibarska 3/2, dok će penzioneri sa prebivalištem u Vrnjačkoj Banji svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Kraljevo u Vrnjačkoj Banji, Kraljevačka 3.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.