Dodela ključeva neuređenih (korišćenih) stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima VS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ne zna šta se dešava sa vojnim beskućnicima i stanovima namenjenim za raseljavanje iz hotela Bristol. Navodno da i ne zna da advokat - pravni zastupnik vojnih beskućnika nije pušten na sastanak kada su neki vojni beskućnici potpisivali nekakve papire u MO.
Opet prevara vojnih bekućnika - penzionera, pogledajte do kraja - dodatak sa pitanjima urednika AIFIPTV ministru odbrane pri kraju video zapisa sa dodele ključeva neuređenih (korišćenih) stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima VS dana 07.10.2018. godine!

Vulin: Niko ko je pripadao Vojsci neće ostati bez pomoći

Niko ko je pripadao Vojsci Srbije neće biti bez odgovarajuće pomoći Ministarstva odbrane i Generalštaba, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je, sa načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem, uručio ključeve 23 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima vojske i Ministarstva.
Vojska Srbije uspostavlja sistem koji je planski i namerno urušavan i podela ova 23 stana je dokaz da VS brine o svojim pripadnicima, bilo da su u aktivnoj službi ili u penziji, rekao je Vulin novinarima.
U proteklih godinu dana, podsetio je Vulin, mi smo rešili stambeno pitanje za 1.242 pripadnika i tako želimo da pokažemo da obnavljamo sistem koji je bio urušavan.
"Svako ko svoju sudbinu veže za Vojsku Srbije treba da zna da se uspostavlja sistem koji će o njemu brinuti od trenutka kada uđe u VS pa dokle je živ", rekao je Vulin.
Vulin je, na pitanje o rešavanju smeštaja bivših pripadnika VS koji su već 27 godina smešteni u hotelu Bristol, rekao da su neki od njih potpisali rešenja i dobili su smeštaj, dok se sa drugima razgovara.
Svi koji imaju pravo da se vodi računa o njihovom stambenom pitanju, koji imaju pravo da se radi na rešavanju njihovog stambenog pitanja, sa njima se radi. Ponuđena su konkretna rešenja, nekima se dopadaju, nekima ne, rekao je Vulin.
Prema njegovim rečima, neki su napustili hotel Bristol i preuzeli stanove koji su im dati.
"Hotel Bristol ne pripada Ministarstvu odbrane, već Vladi Srbije. Mi nemamo osnov da zadržavamo naše pripadnike u tom hotelu, ali vodimo računa i svakome će biti ponuđeno rešenje, svako će dobiti bolje nego što je imao", poručio je Vulin.
Neću da odlučujem umesto bilo koga, ali da meni neko ponudi stan, umesto sobe od 14 kvadrata u hotelu koji od nastanka nije renoviran, ja bih odabrao stan, rekao je Vulin.
Svako odlučuje kako misli da treba, a mi odlučujemo u skladu sa propisima i obezbeđujemo svakom ponudu, dodao je on.
Bivši pripadnici VS koji su već 27 godina smešteni u hotelu Bristol u Beogradu iz njega je trebalo da se isele do 3. oktobra, jer zgrada hotela treba da se preda investitoru "Beograd na vodi".
Stanarima hotela Ministarstvo odbrane je ponudilo privremen smeštaj, a oni žele trajno rešenje stambenog pitanja.