Vojni sindikat Srbije proslavlja šest godina postojanja

U prisustvu velikog broja predstavnika domaćih i međunarodnih sindikata - veterana Republike Srpske, državnih sindikata Vojske Slovenije i Makedonije, večeras se u Leskovcu obeležava šest godina od osnivanja Vojnog sindikata Srbije, prvog i jedinog u istoriji srpske vojske i proslava slave Sveti Jovan Zlatousti.

„U proteklih šest godina postali smo najprogonjenija ali i najrespektabilnija sindikalna organizacija u državi, sa jakim međunarodnim ugledom“- kaže Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije.
Vojni sindikat Srbije je državotvorna, patriotska i nacionalna organizacija. U našim redovima je osam hiljada članova i svaki dan i pored turbulencija sa odlaskom kadra taj broj se povećava. Naša snaga je naša sabornost. Iz progona svih ovih godina izrodila se jedinstvena sindikalna snaga u Srbiji - kaže Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije.
U proteklih šest godina, kaže Antić, vodeći se sintagmom „da je interes države Srbije iznad svih dnevno-političkih događanja“ VSS je u nekoliko desetina slučaja sprečio mnoge malverzacije, kriminal u Ministarstvu odbrane, i jasno i glasno "ukazivao na devijacije određenih interesnih grupa“.

Naša borba za kolektivni ugovor se nastavlja. Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije doneo je koncept u kome ćemo, u narednom period, odlučno odgovoriti na svaki pokušaj progona pod krilaticom „Jedan vojnik - jedna vojska“. Ko god bude ugrožen doći ćemo svi u pomoć i bukvalno svojim prisustvom podržati svakog vojnika, oficira, podoficira ili civilno lice u okviru Ministarstva odbrane - kaže Antić.
Osnivač i generalni sekretar VSS Predrag Jevtić, ističe da je „vojni sindikat bio i jeste taj koji je sprečio proteklih godina potpuno unižavanje srpskog vojnika“.

-Sprečili smo otpuštanje 1600 ljudi, ukazivali da vojnici idu u bušnim čizmama, gde god je stanje loše... U narednom periodu pored međunarodnih aktivnosti na zaštiti radnih prava zaposlenih u Ministarstvu odbrane, akcije će biti usmerene na odgovor na progon naših članova - kaže Jevtić.