Вучић посетио најстарију Београђанку, 107-годишњу Надежду Павловић

Председник Србије Александар Вучић посетио је јуче најстарију суграђанку, стоседмогодишњу Надежду Павловић, учитељицу у пензији, која живи на Врачару и захвалио јој на бризи за нашу земљу.
Та посета била је једна од ударних вести на РТС и у другим медијима. Много тога је речено и написано о тој посети.

Лепо је од председника Вучића што је бака Надежди испунио жељу да га упозна. Старијим особама оваква пажња сигурно прија.

У тој вести речено је и написано да бака Надежда није била члан СКЈ, да су једине две личности на челу земље за њеног живота које издваја два Александра - краљ Александар Карађорђевић и председник Александар Вучић, али није речено да је бака Надежда поодавно члан СНС у општинској организацији на Врачару.

Када је реч о побољшању економске ситуације и напретку Србије, од двоје деце које има бака Надежда - њена ћерка живи са породицом у САД, а син у Новом Саду. Од петоро унучади које има бака Надежда - само једна унука живи у Србији, а остало четворо унучади вероватно у САД, ...
Џаба је изгледа сав напредак Србије, бака Надежди су најмилији ипак већим делом у иностранству. Питам се ко ће овде остати ... кад је бака Надежди у иностранству 50 посто деце и 80 посто унучади, ... Озбиљан напредак!
......

Александар Вучић је нагласио да су пензионери разумели ситуацију и да је захваљујући њима и њиховој вољи постигнуто да буду успешно спроведене тешке реформе.
Стоседмогодишња Надежда поздравила је снагу и енергију коју председник Вучић улаже у побољшање економске ситуације грађана. Разговарали су о повећању пензија и другим темама, саопштила је Служба за сарадњу са медијима.
Надежда Павловић је учитељица у пензији и живи сама.
Никада се, каже, није бавила политиком, али дуго памти и прати све што се догађа, па је „запазила“ снагу и енергију коју Александар Вучић улаже у бољитак народа и земље, колико се он труди и бори, што је на њеној животној лествици вредности високо у врху и зато је и пожелела да га лично упозна.
У том систему вредности још један Александар – краљ Александар Карађорђевић – уживао је поштовање и наклоност тада студенткиње Надежде, и то су једине две личности на челу земље за њеног живота које издваја, од времена краља Петра до данас.

Разговор са Надеждом о краљу Александру Карађорђевићу
Плакала је када су Александра Карађорђевића убили у Марсељу, док Тита никад није волела, а та осећања поделила је данас и са председником Вучићем.
Вучић ју је замолио да му исприча како је било те 1934. године, како је сазнала за убиство краља Александра и како је било током Другог светског рата.
„Ми смо га искрено волели... Када је погинуо и када се то десило, била сам у Београду, знам да смо клечали и плакали. То је био дугачки шпалир“, присетила се госпођа Надежда.
Не сећа се, каже, како је тачно сазнала за убиство краља, али се сећа да су сви изашли на главну улицу: „Имала сам нову лепу хаљину, али није ми било жао да клекнем и испрљам је. То је био плач од срца.“
Председник је поделио са њом своју заинтересованост за краља Александра, који је, приметио је, потпуно одбачен од Срба, нема своју улицу, споменик, а био је не само краљ ујединитељ већ и врло образован, вешт и прилично скроман.
„Јесте... А за Титом нисмо ништа жалили“, одговорила је бака уз осмех.
Надежда се обрадовала Вучићевој посети, пажњи, али и поклонима које јој је донео, а посебно брошу какав приличи дами њеног кова. Тим пре што јој је, како је поверила свом госту, веома важно како изгледа.
Поверила му је и да је „ужасно слаба“ на слаткише, да је деца терају да користи ходалицу, иако јој „уопште није потребна“.
Председник је узвратио захвалношћу, лично њој, као пензионерки, али и свим пензионерима, што, како је рекао, имају разумевања за државу, и што су показали поштовање према држави и земљи.
Рекао јој је како је Србија напредовала, да има добре резултате и да ће и даље напредовати и пензије расти.

О улози и значају геронтодомаћица
Председник је попричао са бака Надеждом и о улози и значају геронтодомаћица у животу наших најстаријих.
Много му је значило, рекао је Надежди, што ју је упознао, и поделио утисак из сусрета са њом – како је важан здрав дух и код старијих.
Надежда Павловић има двоје деце, петоро унучади и шесторо праунучади. Њена ћерка живи са породицом у САД, а син у Новом Саду.
Председника Вучића Надежда је сачекала у друштву унуке Љубице (43), из Новог Сада, једине њене унуке која живи у Србији.
Рођена је 1. јануара 1912. године. У Београду је завршила Учитељску школу и Педагошку академију.