REŠENJE USTAVNOG SUDA O ODBACIVANJU USTAVNE ŽALBE NA PRESUDU UPRAVNOG SUDA U VEZI PRAVA NA UVEĆANJE VOJNE PENZIJE ZA 20 ODSTO

Poštovani!

U prilogu objavljujem Rešenje Ustavnog suda doneto na sednici Malog veća 26.03.2019. godine kojim je odbačena ustavna žalba na presudu Upravnog suda od 18.05.2017. godine u vezi prava na uvećanje vojne penzije za 20 odsto, po osnovu ostvarenog beneficiranog penzijskog staža i prava na penziju pod posebnim uslovima.

Rešenje Ustavnog suda mi je prosledio i ustupio za objavljivanje kolega Dobrivoje Stanojević, na čemu mu zahvaljujem. U komentaru kolega Dobrivoje je napisao:

“USTAVNI SUD ODBACIO USTAVNU ŽALBU U VEZI OSTVARIVANJA PRAVA NA UVEĆANJE VOJNE PENZIJE ZA 20%!

Naš kolega Dragomir Stefanovski iz Valjeva, dana 11. jula 2017. godine (PRE JEDNE GODINE I DEVET MESECI) podneo je Ustavnu žalbu Ustavnom sudu protiv Presude Upravnog suda u Beogradu, kojom mu nije priznato pravo na UVEĆANJE vojne penzije za 20%, po osnovu ostvarenog beneficiranog penzijskog staža, a na osnovu odredaba člana 79. st.1. i 2. Zakona o PIO. Postupajući po predmetnoj Ustavnoj žalbi, Ustavni sud je dana 08. aprila 2019. godine doneo Rešenje kojim je ovu Ustavnu žalbu ODBACIO!

Iz ovog Rešenja Ustavnog suda može se zaključiti, da svi mi, koji smo penzionisani pre 01.01. 2012. godine, NEMAMO PRAVO na to uvećanje penzije za 20%!Na žalost, ogroman broj nas je do sada vodio Upravne postupke i Upravne sporove da bi ostvario ovo UVAĆANJE penzije od 20%. Dosta kolega je povelo i Parnične postupke, ali … Ustavni sud je rekao što je rekao u svom Rešenju. Tu je kraj svim našim nadanjima da ćemo to uvećanje ostvariti, jer, Ustavni sud kaže, da nas to pravo ne sleduje (osim naše kolege koji su penzionisani posle 01.01. 2012. godine)!

Predmetno Rešenje Ustavnog suda ovde objavljujemo, i tim povodom se zahvaljujemo kolegi Dragomiru Stefanovskom što nam ga je ustupio za objavljivanje, sve sa ciljem informisanja i pouke zainteresovanih KVP koji su do sada pokušavali svim raspoloživim pravnim sredstvima da to pravo na ovo uvećanje penzije ostvare.

Ovo Rešenje objaviti na svim sajtovima KVP.”

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Resenje Ustavnog suda od 08.04.19. g.pdf)Resenje Ustavnog suda od 08.04.19. g.pdf 856 kB