Приказ способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова „Одбрана слободе“

03.05.2019 - http://www.mod.gov.rs/cir/tekst/13892/prikaz-sposobnosti-vojske-srbije-i-ministarstva-unutrasnjih-poslova-odbrana-slobode-13892

На основу одлуке председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, поводом Дана победе, приказ способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије „ОДБРАНА СЛОБОДЕ“ биће одржан 10. маја 2019. године са почетком у 11 часова у Нишу (Булевар Николе Тесле).

Програм приказа обухвата свечани дефиле пешадијског ешелона, дефиле моторизованог ешелона, налет ваздухопловног ешелона и падобрански десант.

Планирано је учешће више од 4.000 припадника Војске Србије и МУП-а, око 300 борбених и неборбених возила и система и око 40 ваздухоплова.

Ради припреме и увежбавања за приказ, од 4. до 10. маја, у времену од 9 до 19 часова, биће уведен посебан режим саобраћаја у Булевару Николе Тесле, Булевару Хероја са Кошара, Булевару 12. фебруар (две коловозне траке у смеру од раскрснице са ул. Сарајевска до скретања за Чумурлијски пут) и у улици Александра Медведева (од улаза у насеље Стеван Синђелић до Булевара Николе Тесле).

У оквиру припрема за приказ способности, од 4. до 10. маја, војни ваздухоплови надлетаће подручје Ниша.

Грађанима и медијским екипама биће омогућено праћење провере припремљености за приказ од 7. до 9. маја, као и самог приказа способности који ће бити одржан у петак, 10. маја.

"Бесмртни пук" 9. маја у Београду и другим градовима Србије

На Дан победе над фашизмом, Бесмртни пук Србија организује шетње сећања на страдале и учеснике свих ратова у прошлом веку у једанаест градова. Деветог маја марширају: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Краљево, Ужице, Крушевац, Кикинда, Сомбор, Панчево и Параћин.

Бесмртни пук Србија позива све грађане да се придруже хуманој, интернационалној манифестацији и да понесу слике својих предака и ближњих који су се борили за слободу у Првом и Другом светском рату, ратовима деведесетих и против НАТО агресије.

Бесмртни пук ће бити одржан без икаквих политичких обележја, под заставом Србије, и имаће искључиво родољубиви карактер.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Бесмтрни пук Крагујевац - програм.jpg)Бесмтрни пук Крагујевац - програм.jpg 179 kB