Породице (лица) које су остале у некадашњем хотелу „Бристол“ ступиле су у штрајк глађу 05. септембра 2019. године јер немају струју (искључена им по други пут) и живе у условима непримереним данашњици.

Одговор на допис Заштитника грађана од 19. јула 2019. године - МУП утврдио пропуст у раду свог службеника

Министарство унутрашњих послова доставило је јуче одговор на допис Заштитника грађана од 19. јула 2019. године, у којем обавештава Заштитника грађана да је утврђен пропуст у раду полицијског службеника ПС Савски венац.

Након притужбе грађанина, Заштитник грађана је 19. јула 2019. године покренуо поступак контроле законитости и правилности рада МУП-а. Притужилац Д. С., који тренутно борави у просторијама београдског хотела „Бристол“, у притужби је навео да је 17. јула 2019. године позвао полицију како би обавестио о квару на водоводним инсталацијама на спрату изнад своје собе и о уласку непознатих лица у тај објекат у којем борави, међутим полиција је одбила да изађе на терен.

Пошто је Заштитник грађана затражио изјашњење МУП-а о чињеницама и околностима навода из притужбе, МУП је утврдио да је полицијски службеник, који је разговарао са притужиоцем, пропустио да предузме радње које би довеле до потпуног утврђивања чињеничног стања пријављеног догађаја, да услед одсуства професионалног приступа није поставио кључна питања, чији би одговори омогућили прецизирање даљих активности, при чему није евидентирао догађај у службеним евиденцијама, што је супротно закону.

Због утврђених пропуста у раду полицијског службеника, против њега ће бити покренут дисциплински поступак за учињене тешке повреде службене дужности, наводи се у одговору МУП-а.

Заштитник грађана: Питање снабдевања електричном енергијом у хотелу Бристол најхитније решити

Заштитник грађана Зоран Пашалић разговарао је 02. септембра 2019. године са државним секретаром и секретаром Министарства одбране, Бојаном Јоцићем и Зораном Лазићем, као и са представницима Удружења војних бескућника и станара хотела Бристол, Владом Ђукићем и Миодрагом Куљанином, о егзистенцијалним проблемима који тиште станаре хотела Бристол.

Недопустиво је да станари хотела Бристол немају струју и да живе у условима непримереним данашњици. Тражим да се питање снабдевања електричном енергијом у хотелу Бристол најхитније реши, нагласио је Пашалић и додао да ће Заштитник грађана пратити поступање Министарства одбране по препорукама које су овом државном органу упућене крајем јула ове године.

Тај састанак први је у низу планираних састанака са представницима Министарства одбране, Удружења војних бескућника и станара хотела Бристол, који је одржан на иницијативу Заштитника грађана. Циљ састанака је да покрене дијалог две стране о најважнијим проблемима станара хотела Бристол и обезбеди достојанствене услов за живот.