Пресуда Управног суда – Одељење у Крагујевцу I-7 У 7593/18 од 08.05.2019. године којом је одбијена тужба колеге Рајка Марашевића за измену правоснажног решења о праву на пензију, због незаконитог одређивања пензијског основа - одређивањем вредности бода за пензијски основ од 9,02 динара, уместо 9,40 динара, по којој вредности му је исплаћена плата у задњем месецу пре престанка службе у ВС

Поштовани!

Колеги Рајку Марашевићу захваљујем на пресуди коју ми је данас доставио. На исту смо подуже чекали.

У прилогу објављујем ту Пресуду Управног суда – Одељење у Крагујевцу I-7 У 7593/18 од 08.05.2019. године којом је одбијена тужба колеге Рајка Марашевића за измену правоснажног решења о праву на пензију, због незаконитог одређивања пензијског основа - одређивањем вредности бода за пензијски основ од 9,02 динара, уместо 9,40 динара, по којој вредности му је исплаћена плата у задњем месецу пре престанка службе у ВС.

Колеги Рајку је пресуда достављена тек 09.09.2019. године.

У мејлу којим ми је пресуду доставио колега Рајко је написао:

Поштовани колега Златко!

У прилогу ти достављам Пресуду Управног суда – Одељење у Крагујевцу I-7 У 7593/18 од 08.05.2019. године којом је одбијена моја тужба за измену правоснажног решења о праву на пензију, коју сам поднео због повреде закона на моју штету, односно повреде одредби члана 244. Закона о ВЈ због незаконитог одређивања пензијског основа, односно одређивањем вредности бода за пензијски основ од 9,02 динара, уместо 9,40 динара по којој вредности ми је исплаћена плата у задњем месецу пре престанка службе у ВС.

Пресуду сам примио 09.09.2019. године. То што је од доношења до достављања пресуде прошло четири месеца, разлог је што је адвокат који ме је заступао преминуо прошле године, правовремено сам обавестио суд и доставио извод из МК умрлих, а они су послали пресуду на адресу преминулог адвоката. Тек на моју притужбу Председнику УпС послата ми је пресуда.

Пресуду ти достављам ради упознавања и објављивања. Тужба и прилози који су претходили овој пресуди већ су објављивани на нашим сајтовима.

Пресуду дајем на увид с циљем да се колеге упознају и да дају своје коментаре. Очекујем и био бих захвалан Аци, Драгиши и другим колегама на саветима да ли да подносим уставну жалбу и помоћи у образлагању уставне жалбе.

С поштовањем, Рајко Марашевић!

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Presuda UpS od 08.05.19. g. sa povratnicom - R. Marasevic.PDF)Presuda UpS od 08.05.19. g. sa povratnicom - R. Marasevic.PDF 4770 kB