Back to Top

KVP su bili i ostali  ugroženi...

Pomozimo im da se organizuju i izbore za svoja prava...

Rešimo probleme KVP i njihovih porodica....

Razgovor sa penzionerima

Objavljeno petak, 23 februar 2018 21:19Autor Zlatko Posavec
Pogodaka: 445
El. pošta

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Olja Bećković - Moguće je pobediti - Razgovor sa penzionerima

Obzirom da je u “Razgovoru sa penzionerima”, koji je vodila Olja Bećković, učestvovao naš kolega Mile Delić, objavljujem snimak tog razgovora, bez obzira na činjenicu da je u pitanju predstavljanje jedne od izbornih listi za lokalne izbore u Beogradu i da će možda zbog toga neko pomisliti da favorizujem jednu od izbornih listi. Samo ispunjavam obavezu koju osećam zbog izuzetnog uvažavanja kolege i druga Mileta.
Smatram da se od kolege Mileta i drugih učesnika (legendi) ove emisije ima šta čuti i naučiti.

ОБАВЕШТЕЊЕ - Информисање војних пензионера у организацију УППС 11.12.2017. г.

Objavljeno nedelja, 10 decembar 2017 22:23Autor Zlatko Posavec
Pogodaka: 1459
El. pošta

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

ОБАВЕШТЕЊЕ - Информисање војних пензионера у организацију УППС 11.12.2017. г.

Дана 11. децембра 2017. године Удружење пензионисаних подофицира Србије (УППС) организује информисање војних пензионера у вези са начином остваривања права из пензионог осигурања.

Информисање врши адвокат Предраг Стојковић, а истом ће присуствовати и адвокат Бранко Илић.

Уједно ће се на симболичан начин обележити Дан људских права.

Место: Општина Нови Београд, сала 1
Време : 11.00 – 13.00
Улаз је слободан за све војне пензионере и заинтересоване грађане.

Sajam za penzionere u Nisu

Objavljeno petak, 24 novembar 2017 08:00Autor Zlatko Posavec
Pogodaka: 214
El. pošta

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Sajam za penzionere u Nisu

U Nisu se u subotu i nedelju, 25. i 26. novembra, u Domu Vojske odrzava Sajam za penzionere. Koga zanima, sve informacije moze naci na ovom linku. http://sajamzapenzionere.rs/program-na-bini/

Velika ponuda usluga, saveta, banja, zdravstvenih pregleda za penzionere na jednom mestu, na 40 štandova. Ulaz za sve biće besplatan.

Evo i jedan prilog na lokalnoj televiziji Belami u vezi te manifestacije na ovoj adresi

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Program na bini-Sajam za penzionere.jpg)Program na bini-Sajam za penzionere.jpg 307 kB

НАШ ЗАКОН О РАТНИМ ВЕТЕРАНИМА НЕМАМО, А ДОНОСИМО ГА ЗА ТЕРОРИСТЕ

Objavljeno utorak, 14 novembar 2017 13:45Autor Zlatko Posavec
Pogodaka: 124
El. pošta

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

НАШ ЗАКОН О РАТНИМ ВЕТЕРАНИМА НЕМАМО, А ДОНОСИМО ГА ЗА ТЕРОРИСТЕ

Preuzeto sa http://www.vojnisindikatsrbije.rs/index.php/1603-2017-11-11-15-05-57

Војни синдикат Србије обратио се министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, отвореним писмом следеће садржине:

Поштовани господине Министре,

Као представника Владе Србије Молимо Вас да запосленима у Министарству одбране, али и грађанима Србије, разјасните новонасталу ситуацију у тзв. Скупштини Косова, и тамошњем изгласавању Закона о ветеранима, којима се терористичким борцима УЧК омогућавају привилигеије и пензије.

Од доказаних злочинаца се може очекивати глорификација злочина, кроз овај сраман закон, али нас интересује да ли су представници Српске листе, гласали за изгласавање истог, пошто је у делу јавности доступна таква информација. У нади да то није истина, зато што ни једном нормалном човеку у Србији не би било јасно да српска рука, у нелегалном парламенту, гласањем омогућава терористима, који су клали српску децу, убијали и продавали органе Срба, да уживају привилегије и буду награђени пензијом за своје злочине.

Згражавање и самом помишљу на тако нешто изазива и чињенично стање да су српски ратни ветерани, скрајнути на маргину друштвеног система, да су практично грађани другог реда. Више од 50 одсто ратних ветерана из ратова са простора бивше Југославије, чланови су Војног синдиката, тако да смо подробно упућени у њихове проблеме. Српски ветерани једини у региону немају свој закон, а камоли министарстсво, као што је то случај у граничним земљама које су притом чланице ЕУ.

Војни синдикат Србије, што и од Вас тражимо, обавестиће све институције у земљама Европске уније и Руске Федерације, које се баве борбом против тероризма. На овакав начин награђују се злочинци, који и данас регрутују и шаљу борце за ИСИС и морају да се покрену инструменти међународних организација за борбу против тероризма, како би овај сраман нелегални закон био суспендован у његовом корену, јер последице могу бити дугорочне и несагледиве.

За активну креативну старост

Objavljeno ponedeljak, 21 avgust 2017 13:12Autor Zlatko Posavec
Pogodaka: 856
El. pošta

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

За активну креативну старост

Izvor: http://www.politika.rs/scc/clanak/386954/Drustvo/Za-aktivnu-kreativnu-starost i http://olimpijada3d.org/

На пет дана, од 29. септембра, у Врњачкој Бањи окупиће се такмичари и старији грађани из свих крајева Србије да одмере снаге тела и ума.

Јубиларна десета по реду Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба биће свечано отворена 29. септембра у Врњачкој Бањи.

На манифестацији која је и ове године овенчана крилатицом „За активну креативну старост”, према тродневном такмичарском програму надметаће се више од хиљаду и по старијих такмичара.

Сем екипа из бројних градова Србије, учешће на петодневној олимпијади најавили су и гости из Шведске, Русије, Македоније, Немачке, Бугарске, Америке, Кипра... Како је то било и ранијих година, сви они такмичиће се у брзом ходању, шаху, пикаду, стрељаштву, у неким фудбалским и кошаркашким дисциплинама.

Организатори наводе да надметања у Врњачкој Бањи неће имати само спортски карактер, јер ће се у овом популарном туристичком месту организовати и стручна предавања, где ће се углавном говорити о здрављу, а биће уприличени и уметнички, књижевни, забавни скупови ...

– Наша олимпијада је за свакога више од спорта, а у њој су сви победници, посебно зато што остварују циљ, а то је активна и креативна старост. Ове године учешће је најавило и 70 параплегичара, потрудићемо се да поново учествују и особе са оштећеним слухом, видом, сметњама у говору, дистрофичари... Организоваћемо и акцију „Очистимо Врњачку Бању”, планиран је и базар здравља где ће старији грађани имати бројне бесплатне здравствене, а посебно офталмолошке, прегледе. Очекује нас и сајам на којем ће бити представљени произвођачи и дистрибутери лекова, помагала, опреме и услуга намењених старијима. И љубитеље уметности очекује сликарска колонија... – најављује Василије Белобрковић, председник организационог одбора Олимпијаде покрета трећег доба.

Пријављивање учесника трајаће до 15. септембра, а пре званично почетка олимпијаде треба да се организују и предтакмичења, односно припреме за велику манифестацију у част спорта, здравља и културе трећег доба.

– Таква предтакмичења се одржавају у готово свим општинама, местима и насељима Србије и броје око 17.000 учесника. У свим спортско-рекреативним дисциплинама учествују оба пола и екипе су обавезно мешовите – подсећа Белобрковић, и додаје да су удружења пензионера у свим општинама Србије, у сарадњи са удружењима инвалида рада и геронтолошким друштвима, задужени за организацију тих предтакмичења.

Да би олимпијада уопште „стала на ноге” потребно је најмање око девет милиона динара. Од те суме Фонд за пензијско и инвалидско осигурање издваја више од пет милиона динара, док осталих око четири милиона динара улажу учесници. – Олимпијада се организује по принципу самопомоћи. Оријентационо, свако за своје учешће треба да одвоји по 9.600 динара. Тај новац учеснику ће бити довољан за смештај и храну – открива Василије Белобрковић.

Три стране манифестације

СПОРТ - Надметање мешовитих мушко-женских екипа у седам дисциплина (штафета у брзом ходању, шах, стрељаштво, пикадо, фудбал, кошарка и риболов). Такмичи се око 1.500 учесника.

ЗДРАВЉЕ - Провера физичке способности, мерење крвног притиска, нивоа холестерола и шећера у крви, бесплатни мамографски прегледи, предавања врхунских специјалиста.

КУЛТУРА - Етно-вече, песничке и књижевне вечери, изложба слика „Олимпијске сликарске колоније из 2014”, знамените личности српске културе, науке и спорта, промоције стваралаштва старих.

Прилог: Програм 10. Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Konacni program 10. Olimpijade treceg doba.doc)Konacni program 10. Olimpijade treceg doba.doc 78 kB

Strana 1 od 5