Решење Дирекције Фонда по жалби колеге Нешовић Мирослава, због неизвршеног (укинутог) другог редовног усклађивања пензије за 2007. г. од 4,21 посто

У прилогу објављујем горе наведено Решење Дирекције Фонда, у вези са којим је колега Мирослав написао:
“Добио сам, негативо Решење на ЖАЛБУ за 4,21%, молим Савет шта је најбоље даље?! Да ли Тужба Управном суду или друго? Хвала УНАПРЕД!!!”

Očigledno je, da je kolega Nešović blagovremeno izjavio Žalbu Direkciji Fonda, dana 04. aprila 2018. godine, na obijajuće Rešenje Filijale RF PIO za grad Beograd. Takođe, OČIGLEDNO JE, da je Direkcija Fonda, kao DRUGOSTEPENI ORGAN u upravnom postupku, sa neopravdanim ZAKAŠNJENJEM od 32 (tridesetdva) dana donela svoje odbijajuće Rešenje! Takođe, OČIGLEDNO JE, da se Direkcija Fonda u ovom svom Obrazloženju Rešenja mudro zaklanja iza Zaključka Vlade Republike Srbije, koji NIJE OPŠTI PRAVNI AKT, koji je u suprotnosti sa Zakonom o PIO, i koji je u suprotnosti sa svim Evropskim dokumentima za garantovanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda, a čiji je potpisnik i Republika Srbija. Takođe, taj Zaključak Vlade je u totalnoj suprotnosti sa više donetih Odluka Ustavnog suda, u vezi priznavanja prava vojnim penzionerima da im se VANREDNO uskladi penzija za 11,06%, kao što je to učinjeno svim ostalim penzionerima u Državi Srbiji. OČIGLEDNO JE, da RF PIO i dalje vrši DISKRIMINACIJU vojnih penzionera, u odnosu na civilne penzionere ...
Ima mišljenja da je besmisleno gubiti vreme na podnošenju Tužbe Upravnom sudu, i kasnije, Ustavne žalbe Ustavnom sudu, jer će i oni samo potvrditi stavove koje je Direkcija Fonda zauzela u svom Rešenju, odnosno da treba ODMAH pokrenuti PARNIČNU Tužbu protiv RF PIO, u kojoj ZAHTEVATI naknadu celokupne materijalne štete nastale NEISPLAĆIVANJEM ovih 4,21%.
Ako Miroslav ne podnese tuzbu protiv ovog Resenja smatra se kao i da nije vodio upravni postupak. Drugim recima sve sto je do sada uradio bilo bi ponisteno. Zato je savet da obavezno podnese tuzbu Upravnom sudu. Mozda ce zatrebati nekada, a ne kosta takoreci nista. Ako bude negativna presuda taksa je 1370 dinara.
Pokretanje parnice je sasvim drugo pitanje i nema velike veze sa ovim upravnim postupkom i postavljenim pitanjem sta dalje.