Poziv penzionerima da prisustvuju podnošenju (predaji) Predloga za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija Ustavnom sudu u ponedeljak, 06.08.2018. godine

Poštovani!

Na poziv USPVLS dvadesetsedam (27) narodnih poslanika je potpisalo Predlog za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.
Podnošenjem navedenog predloga Ustavnom sudu, od strane ovlašćenog predlagača (potrebno je bilo da Predlog potpiše 25 narodnih poslanika), automatski je pokrenut postupak ocenjivanja ustavnosti navedenog zakona. Ustavni sud će morati da sprovede taj postupak, bez obzira na eventualni prestanak važenja zakona. Potpisivanjem Predloga poslanici su iskazali svoju odgovornost i posvećenost poštovanju ustavnosti, zakonitosti, ljudskih i imovinskih prava građana Srbije.

Pozivam Vas da u ponedeljak, 6. avgusta 2018. godine, na dan predaje Predloga za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija Ustavnom sudu Srbije, to uradimo zajedno sa narodnim poslanicima, šetnjom od Narodne skupštine R. Srbije do Ustavnog suda Srbije. Na pisarnici Ustavnog suda ćemo predsednici Ustavnog suda predati i primerak Ustava Republike Srbije, za slučaj da ga je zagubila.
Okupljanje penzionera je na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, u ponedeljak, 6. avgusta 2018. godine, u 11 sati, odakle ćemo prošetati do zgrade Narodne skupštine R. Srbije, pozdraviti narodne poslanike koji su nas podržali - potpisali Predlog i nastaviti šetnju do Ustavnog suda Srbije.

Pozivam ponovo sve penzionere Srbije, a posebno penzionere Beograda i okoline, da prisustvuju ovom događaju.