Saopštenje RF PIO – preuzimanje penzionerskih kartica od 06.08.2018. g.

3. 8. 2018. - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Niša, kao i penzionere iz Aleksinca, Doljevca, Gadžin Hana, Merošine, Ražnja i Svrljiga da će od 6. avgusta moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Penzioneri sa prebivalištem u Nišu preuzimaće kartice u Filijali RF PIO Niš, Prijezdina 1, na 2. spratu u kancelariji 32.
Penzioneri Aleksinca preuzimaće penzionerske kartice u Službi Filijale Niš u Aleksincu, Drakčeta Milovanovića 4, dok će penzioneri sa prebivalištem u Doljevcu svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Niš u Doljevcu, Nikole Tesle b.b.
Penzioneri Gadžin Hana će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Niš u Gadžin Hanu, Miloša Obilića b.b., dok će penzioneri sa prebivalištem u Merošini svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Niš u Merošini, Cara Lazara b.b.
Penzioneri Ražnja moći će da preuzimaju penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Niš u Ražnju, Novorazanjska 67, dok će penzioneri Svrljiga svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Niš u Svrljigu, Bore Price 1.

Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.