Zveckanje parama poreznih obveznika

Vreme, 09.08.2018. g.

NAVODNO JE ŠEST HAUBICA NORA U UPOTREBI U VOJSCI SRBIJE, KAO I ŠEST BORBENIH OKLOPNIH TOČKAŠA "LAZAR". ALI PREMA ONOM ŠTO SE VIDELO U NIKINCIMA, OČIGLEDNO JE DA SU JOŠ U VLASNIŠTVU SDPR-A, JER POSADE NISU ČINILA VOJNICI, VEĆ ZAPOSLENI U TOM JAVNOM PREDUZEĆU.
ZAŠTO JE TAKO, RAZLOG JE VRLO PROST – NORA I "LAZAR" NISU DOBILI VERIFIKACIJU TEHNIČKOG OPITNOG CENTRA, PA NIKO U VOJSCI NIJE SMEO DA POTPIŠE NAREDBU DA SE TA SREDSTVA UPOTREBE. MADA SU FORMALNO STIGLI KAO DONACIJA, MINISTARSTVO ODBRANE JE U ZAMENU POKLONILO SDPR-U KASARNU "JAKUB KUBUROVIĆ" U ZEMUNU.

Kako je Vojska Srbije ostala bez imovine, a vojni beskućnici bez obećanih stanova, kada je MORS kasarnu “Jakub Kuburović” poklonilo SDPR. Kasarna je naknada za šest haubica NORA i šest "Lazara" koje je SDPR "poklonio VS". Nore i “Lazari” još uvek nisu u upotrebi u VS jer nisu dobili verifikaciju TOC. Ova sredstva pojavljuju se na svakoj proveri borbene gotovosti koju vrši "vrhovni komandant" iako ih opslužuju majstori zaposleni u fabrikama SDPR. Nekima još uvek nisu razumljivi problemi VS na koje ukazuje Vojni sindikat Srbije. O tome i još mnogo čemu u članku Davora Lukača.

Članak pročitajte u prilogu.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Zveckanje parama poreskih obveznika.pdf)Zveckanje parama poreskih obveznika.pdf 2187 kB