Politika: Odlaže se obnova hotela Bristol

Kompanija "Beograd na vodi" odložila je obnovu hotela "Bristol" za početak sledeće godine zbog raseljavanja stanara dela zgrade kojim upravlja Ministarstvo odbrane, prenosi Politika u izdanju od subote, 11. avgusta.

Renovinanje tog hotela bilo je zakazano za 1. avgust. U jednom delu hotela "Bristol", koji je šezdesetih godina prošlog veka dat na korišćenje Ministarstvu odbrane, odnosno Vojnoj ustanovi Dedinje, živi desetine porodica vojnih lica raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ i postavlja se pitanje gde će oni biti smešteni nakon iseljenja. Gradski čelnici, nakon što je objavljeno da vojna lica ne znaju gde bi mogli da se isele, danima su uveravali javnost da se traže rešenja.
O tome je govorio i aktuelni ministar finansija i donedavni gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je rekao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije rade na rešavanju stambenog pitanja vojnih lica dodajući da je Grad, još dok je on bio na njegovom čelu, izdvojio i preneo 140 stanova na Republiku Srbiju koji mogu biti iskorišćeni u te svrhe.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je pre nekoliko meseci za Insajder rekao da pitanje hotela Bristol nije u nadležnosti vojske, odnosno da će o sudbini hotela odlučivati Vlada.
"Mi smo korisnici, a ne vlasnici. Vlada je vlasnik hotela Bristol i kako ona odluči tako će se raditi", rekao je tada Vulin.
Podsetimo, kako je Insajder nedavno objavio, ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predviđeno je da kompanija Beograd na vodi posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, između ostalih i zgradom hotela Bristol.

Izvor: Beta, Insajder

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Odlaže se obnova Bristola - POLITIKA 11.08.18. g.pdf)Odlaže se obnova Bristola - POLITIKA 11.08.18. g.pdf 973 kB