Вучић: Од новембра веће пензије за све

Председник Србије Александар Вучић поручио је да од новембра стижу увећане пензије и то за све пензионере.
„Значајно увећане, свима за најмање девет одсто, веће него икада раније. Мислим да ће бити задовољни, могу да очекују повећања и следеће године ако будемо радили овако добро”, рекао је Вучић новинарима после обиласка Војно-техничког института у Београду.
Како је рекао, то су ствари које се раде кроз одговорне мере, фискалну консолидацију, које дају суштински резултат.
„Пензионери су за то најзаслужнији и поднели су највећи терет да бисмо имали највећи раст у региону”, истакао је он.
Навео је и да незапосленост за Србију више није толики проблем, упозоривши да ће сада бити проблем недостатак радне снаге. (Танјуг)

Komentar:

Pažljivo pročitajte šta je rekao predsednik Vučić!

Penzije „veće nego ikada ranije“ bile su do nevembra 2014. godine, od kada se primenom Zakona o PUNIP „bogatim“ penzionerima isplaćuju umanjene penzije.
Penzije su sada (kroz tri izvršena povećanja u decembru 2015. g. - 1,25; u decembru 2016. g. - 1,50 i u decembru 2017. g. - 5,00 posto) u zbiru-kumulativno za 7,9 % veće (nominalno – po rešenju o pravu na penziju i izveštaju na penzijskom čeku ili izveštaju banke) nego do novembra 2014. g. (ili veće nego ikada ranije, kako kaže predsednik Vučić), ali od njih država “bogatim“ penzionerima otima deo i isplaćuje umanjene penzije.

Kada u novembru 2018. g. bude izvršeno povećanje penzija (do 30 hiljada dinara) i ukinut Zakon o PUNIP biće penzije svima za najmanje 9 % veće nego ikada ranije, odnosno za najmanje 9 % veće nego do novembra 2014. godine.
Koliko će realno biti to povećanje penzija u novembru 2018. godine izračunajte sami, ali imajte u vidu da su penzije i sada 7,9 % veće nego ikada ranije, ali se „bogatim“ penzionerima ne isplaćuju pripadajuće penzije, već umanjene penzije.