Састанак министра одбране са представницима војних пензионера

http://www.mod.gov.rs/cir/12942/sastanak-ministra-odbrane-sa-predstavnicima-vojnih-penzionera-12942

28.08.2018.
Министар одбране Александар Вулин састао се данас са представницима војних пензионера, које је предводио председник Удружења војних пензионера Србије генерал-потпуковник у пензији Љубомир Драгањац.
Министар Вулин је, том приликом истакао да Министарство одбране и Војска Србије континуирано улажу напоре да се положај војних пензионера унапреди, додајући да се интензивно ради на поновном успостављању система где ће се о припадницима војске бринути од почетка до краја војничке каријере, али и након тога.
Представник Удружења војних пензионера Љубомир Драгањац изразио је задовољство бригом Министарства одбране и Војске Србије за статус војних пензионера. У име Удружења, он се позитивно изразио и о променама у Министарству одбране и Војсци Србије по питању побољшања материјалног положаја и о стамбеном збрињавању активних и пензионисаних припадника војске, као и о конкретним мерама на опремању наше војске новим сиситемима наоружања и војне опреме.
Он је, такође, похвалио акцију систематских прегледа за војне пензионере, коју су први пут организовани овог месеца, додајући да радује најава да ће се такве акције наставити и убудуће.

 

Председник УВПС код министра одбране Републике Србије

http://uvps.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=722:predsednik-uvps-kod-ministra-odbrane-republike-srbije&catid=1:najnovije&Itemid=14

уторак, 28. август 2018.
Министар одбране Александар Вулин примио је данас председника УВПС Љубомира Драгањца са којим је разговарао о предстојећем обележавању 25-годишњице формирања Удружења. Председник Драгањац обавестио је министра Вулина о детаљима прославе, посебно о учешћу 11 делегација из иностранства које ће дати посебан печат обележавању јубилеја. Председник Драгањац позвао је министра одбране да присутвује Свечаној академији у Дому ВС и замолио га да се обрати скупу, што је Александар Вулин прихватио са задовољством.
С обзиром на захтевност организације догађаја везаних за 25-годишњицу постојања и успешног рада удружења, председник Драгањац је замолио министра Вулина за логистичку подршку система одбране, што је и прихваћено.
Министар Вулин је казао да Министарство одбране брине о својим припадницима од тренутка када постану старешине, током каријере, али и после пензионисања. Изразио је поштовање према војним пензионерима, наводећи да Министарство одбране брине о онима који су деценијама градили систем одбране и да ће помоћи у реализацији обележавања 25 година постојања и рада.
Током сусрета било је речи и о другим питањима које тиште војне пензионере. Министар Вулин подржао је предлог удружења да део чланова Управног одбора и Надзорног одбора Фонда за СОВО буде из редова УВПС. Председник Драгањац се заложио да се у наредном периоду пензијско и инвалидско осигурање војних пензионера поново врати у Фонд за СОВО. Покренуто је и питање да се пређе на двомесечно издавање рецепата за терапије које прописује лекар. Такође је било речи и о томе да средства која се добијају лечењем цивилних осигураника треба да се уплаћују у војни буџет.
Министар Вулин је поручио да се се чини све како би се у склопу ВМЦ Карабурма, отворио геронтолошки центар јер је то значајна потреба војних пензионера.