Касарна аеродрома Ниш добија нови назив

Преузето са сајта УППС - http://www.upps.rs/kasarna-aerodroma-nis-dobija-novi-naziv/

Сашко Јовановић - 27. август 2018. г.

На иницијативу Милорада Петковића председника УППС ГО Ниш, коју је поднео у име Удружења, уз упорну шестогодишњу борбу, коначно је исправљена историјска неправда према првом српском пилоту нареднику Михајлу Петровићу.
Уз помоћ и разумевање Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, донета је коначна одлука о преименовању касарне аеродрома Ниш, а будући назив је аеродром „Наредник пилот Михајло Петровић“.
Уз захвалност надлежнима, остаје трајни задатак за све нас да се иницијатива до краја спроведе у дело и употпуни изградњом споменика на истом аеродрому, у историјском смислу веома заслужном човеку који је ембрион развоја српске авијатике од стварања до данашњег дана. Ову непобитну чињеницу, ниједа здрав разум не може да оспори. И у том смислу, тражимо да се укључи и град Ниш, који овим чином добија немерљиву историјску вредност и самим тим обогаћује културно историјско наслеђе, по чему је град Ниш препознатљив у светским размерама. Позивамо челнике града да око изградње споменика дају конкретан допринос и помоћ, како материјалну тако и све друге врсте помоћи како би се до краја и у потпуности реализовала ова иницијатива.
У прилог томе представљамо Вам идејно решење споменика.

Gostovanje Milorada Petkovica, predsednika UPPS GO Nis, na TV Belami. Povod je usvojena inicijativa za promenu imena kasarne aerodroma Nis. Novo ime je "Narednik pilot Mihajlo Petrovic". Snimak mozete pogledati na linku dole.