U Novom danu, na N1, o određivanju visine penzija, gostovao Jovan Tamburić

Vlada Republike Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim će, između ostalog, biti ukinut Zakon o smanjenju penzija (Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija) najkasnije 30. septembra 2018. godine.
Ministar finansija Siniša Mali kaže da su rezultati srpske ekonomije impresivni, da će penzioneri od 1. oktobra imati "nikad veće penzije" i da će plate u javnom sektoru do kraja godine biti povećane.
Od naredne godine penzije se neće usklađivati kao do sada, dva puta godišnje 1. aprila i 1. oktobra sa rastom inflacije i delom bruto domaćeg proizvoda, već će ta primanja biti i veća i u skladu sa mogućnostima države. To je objasnio ministar Zoran Đorđević.
Kako će to izgledati u praksi? Šta na to kažu penzioneri i stručnjaci? Kakav je životni standard penzionera? Gosti u emisiji Novi dan, na N1, bili su ekonomista, profesor Jurij Bajec i Jovan Tamburić, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.

Pogledajte snimak celog gostovanja:

Jovan je današnje gostovanje u Novom danu, na N1, iskoristio da pomene problem 4,21%, najavi protest vojnih penzionera 26.09.2018. g. i pozovao vojne penzionere da se masovno odazovu. Bravo!
Kolege i koleginice, sada je red na nas da obavestimo vojne penzionere i KVP o protestu. A da bi im bilo jasnije zašto se protest vojnih penzionera organizuje, poželjno je da Informaciju o protestu što više širite. Može se preuzeti, odštampati i podeliti u poštanske sandučiće ili nalepiti na oglasnu tablu u zgradama sa većom koncentracijom vojnih stanova.
Krenimo u akciju obaveštavanja neinformisanih.
_________________

Позивам вас да, у складу са својим могућностима, подржите припрему и одржавање протеста војних пензионера и извршите уплату партиципације трошкова протеста.
Колегинице и колеге војни пензионери и КВП који желе подржати припрему и одржавање протеста војних пензионера због трајног укидања другог редовног усклађивања војних пензија од 4,21 посто за 2007. годину, претварањем истог у део ванредног усклађивања пензија од 11,06 посто за 2008. годину, могу то учинити уплатом партиципације на:
- жиро рачун: 105-3275-98,
- сврха уплате: партиципација за трибину и јавно окупљање,
- прималац: УСПВЛС, Дечанска 14, Београд,
- у позив на број: уписати првих 7 цифара матичног броја (ЈМБГ).