У ПЕНЗИЈУ БЕЗ ПЕНЗИЈЕ

http://vojnisindikatsrbije.rs/index.php/1691-2018-10-16-05-39-06

Датум креирања: 16. октобар 2018.

Војни синдикат Србије доставио је захтев за достављање информација од јавног значаја министру одбране Александру Вулину, у коме се захтева објашњење везано за недостатак 800 милиона динара из буџета и немилост према пензионисаним припадницима Војске Србије.
Од јула месеца припадници Војске Србије и запослени у Министарству одбране који су отишли у заслужену пензију остављени су, што би народ рекао, "на белом хлебу" јер им до данас нисте исплатили отпремнине, нити су им пак донета решења о пензионисању. Штавише, сазнања Војног синдиката Србије, су да са буџетског конта Министарства одбране, за новчана средства намењена отпремнинама и јубиларним наградама, недостаје око 800 милиона динара, или више од 6,6 милиона евра.
Господине министре, све се своди на једно просто питање, где су паре?
У току ове године мали је број пензионисаних, да би сте рекли да је тај новац наменски потрошен и да би се дозволило понижавање припадника Војске Србије који су одслужили свој дуг Отаџбини. Већина тих часних војника је прошла и кроз херојску одбрану народа од агресије НАТО пакта. Нису они заслужили ни да их "мастиљари" од ваших секретара по Министарству одбране, провлаче кроз понижење пред породицом и децом, да месецима чекају папир и средства која им по закону припадају.
Питате ли се министре војни како ти људи и њихове породице живе без динара ево већ скоро четири месеца. Исти ти "мастиљари" даноноћно су на пијадесталу када је потребно бранити "ваш лик и дело" у овој траги-комичној комедији коју сте направили доласком на чело институције којој народ у Србији највише верује. Не играјте се са том светињом, изграђену крварењем њених војника у свим ратовима и страдањима Србије у прошлом веку.
То што се играте законом и букагијама ваш је лични избор. Ми морамо да питамо, где је са конта 800 милиона буџетских пара!? И на то питање морате одговорити јавно.