FARBA I DIZEL

Mile Delic u FB grupi Vojni penzioneri Srbije – 15.10.2018. g.

Zbog jednog litra bele farbe i nekoliko desetina litara dizela moram da napišem pismo mom bivšem saborcu Arseniju Stankoviću koji se na Facebook-u predstavlja kao Mišo Savić. Mora da te je Jovan Tamburić u nečemu gadno zavrnuo kada si toliko kivan na njega. Ja o tome ne znam ništa i na taj deo stavljam tačku. Ostaje da razjasnimo farbu i dizel pošto sam i ja sipao dizel za pare koje su sakupljene za potrebe PROTESTA. Napravio sam dosta kilometara sakupljajući materijale za transparente: -platno, stirodur, šperploča, lesonit, vijci, lepak, farba, letve, itd.

Nikada nisam dozvolio da pripreme za PROTEST budu ugrožene nedostatkom para pa sam skoro redovno koristio svoje pare u uverenju da će biti sakupljeno dovoljno i da ću iste povratiti, a tako je i bilo. Avans nisam nikada uzimao i zato je gorivo sipano po obavljenom poslu. Sve će opet biti učinjeno na isti način a ti me pomno prati da nešto ne smuvam!

Sumnjičeći Jovana Tamburića i USPVLS za novčane mahinacije ti sumnjičiš i javno prozivaš i mene čime me pokušavaš oblatiti i ocrniti pred ljudima koje ja pokušavam pokrenuti u PROTEST za ostvarivanje naših prava. To ti je nečasna rabota.

Što se mene tiče imam za tebe ozbiljnu poruku: pod hitno podnesi protiv mene neku prijavu pa da se na nadležnom mestu odbranim ili budem sankcionisan; ili postupi onako kako često u američkim filmovima na venčanjima kaže sveštenik - zauvek ćuti.
Što se tiče Jovana Tamburića i tebe, vidim da je stvar otišla predaleko i da može biti rešena jedino dvobojem. Pošto ni jedan ni drugi niste u trenaži za kubure a borbi mačevima nikad niste bili vični - predlažem najlakše i najmekše bokserske rukavice. Verujem da bi ste se vas dvojica nauživali - a tek mi publika !

Pobedniku čestitke a svima pozdravi ! ! !

Фарба и дизел – утук господину Милету Делићу.

Објавио Арсеније Станковић, 16.10.2018. - https://arsenijes.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

На моје упорно настојање да од господина Јована Тамбурића, председника Удружења синдиката пензионисаних војних лица, који је и основао Удружење и самопрогласио се председником, добијем разумно образложење зашто је дозволио да се у септембру правда куповина 1.кг беле боје ( за писање транспарената на белом стиропору, могуће је да је писано на црном стиропору, али ја такав транспарент нисам видео), купљене у фебруару, иако је видео да то није у реду и да ће се наћи нека цепидлака да му удара пацке због тричавих 360 динара и што је сипано 17 литара дизела у нечија кола два дана након протеста и то правдао као утрошак горива за протест, јавио се господин Миле Делић да преузме део одговорности због учињених пропуста, јер председник је председник, па макар то Удружење имало само неколико десетина чланова. А Миле је Миле и ред је да га брани а мене прогласи бившим сарадником који се на Фејсбуку представља као Мишо Савић?

На фесјбук профилу уваженог господина Милета Делића налази се његова слика са псом, а на мом, који сам одабрао за фејсбук профил и дао му ник нејм “Мишо Савић” ( није пожељно на ФБ стављати праве податке због злоупотреба података али овом приликом не желим да полемишем са лаицима из области информатичке безбедности) моја слика са поштованим пријатељима из Народне странке, чији сам члан скоро од оснивања и са поносом то истичем.
На фејсбук профилу господина Јована Тамбурића, пуковника у пензији, стоји слика мачора, а на профилу Јована Борковића, такође профил Јована Тамбурића, прелепа слика Храма Светог Саве у Београду. Сви ми, који познајемо господина Јована Тамбурића знамо да мачор није, а било каква асоцијација са ликом Светога Саве била би изван свих моралних скрупула. Толико о интелектуалној бесмислености дела текста господина Милета Делића.

Међутим господин Миле Делић (то је господин који је вратио милостињу од 5000 динара, тада премијеру Вучићу, и упорно гурао прст у очи сиротињи која има пензију 25000 како му је пензија преко 80 000, и тиме наносио огромну штету пензионисаним подофицирима јер их је народ неоправдано сврстао у богаташе, али нигде није објавио да му је Влада Србије уредно вратила тих 5000 динара и он их вероватно уредно примио, јер другачије и не може да буде), срља све даље тврдњом да је све то радио док је правио транспаренте пре две или више година, што јесте био трошак али он, претпостављам, правдан раније. А ако је господин Миле искрен и ако до сада није наплаћивао трошкове које јесте имао, и сада му дозлогрдило и решио да наплати, онда се ја осећам веома непријатно и обавезан да му платим неколико вожњи његовим колима јер смо након протеста ишли на брод да попијемо пиво. Макар и након протеста.

Толико о бесмислености и “екплозивности” текста господина Милета Делића, кога нисам споменуо нити речју, у одбрани Јована Тамбурића, који ми још увек није одговорио на постављена питања али ме је зато блокирао на ФБ страници да не бих видео његове коментаре.

Ја се не разумем у науку која се зове психологија, али они тврде да људи временом почињу да примају особине кућних љубимаца! Враг ће га знати да ли је то тачно.

Господин Миле Делић у тексту пише како ја покушавам да га облатим и оцрним пред људима које он покушава покренути у протест за остваривање права пензионера.

То исто тврди и Јован Тамбурић?

Хало, господо, договорите се ко шта ради, ко председава, ко кога представља, ко купује фарбу а ко дизел?

Даље, без икаквог разлога, господин Миле Делић ми предлаже да поднесем пријаву на надлежном месту за делa чије постојање није ни утврђено, нити је такве природе да би ико реаговао. Ја бих рекао, може вам се кад има лаковерних да вам дају паре, мада, ви наводите и пожељан износ од 300-500 динара. Ваљда вам толико треба за трошкове куповине дизела ( поскупео), снимање надахнутих говора господина Јована Тамбурића током трибине, како каже господин Јован Тамбурић у коментару на Фејсбуку који није требало да ја видим, али сам га ипак прочитао, да би информисао пензионере ? Преко Ју Тјуба? Јел то хоће господин Јован Тамбурић да од смеха умрем и тако ме се реши, да му не постављам незгодна питања.

А зшто су ова питања незгодна?

Зато што су иста господа, с правом, критиковали друга удружења која раде такве и много горе ствари, на легалан начин, од пара војних пензионера!

И сада ја постављам питање читаоцима, не Милету Делићу нити Јовану Тамбурићу, јер су се они декларисали – у чеми смо се то они морално издигли изнад других када борбу за наша права наплаћују од једва скупљене цркавице опљачканих пензионера. И ко ће да им верује кад јавно признају да су без размишљања почели прерано, без икаквог права - добровољне прилоге проглашавати чланарином( коју немају јер немају ни чланове да финансирају протерсте), којом они могу да располажу.

Коначно, ја бих то урадио овако.

Поштовани пензионери, за протест нам је потребно да платимо;
1. Пријаву протеста, толико динара,
2. Разглас, толико динара,
3. Превоз транспарената, толико км, толико горива,
4. Снимање трибине толико динара,
5. Трошкове пута колеге тог и тог од Крагујевца, Ниша, Ваљева, који говоре на трибини, протесту или су чланови делегације...итд, толико ,
6. Молимо кратку дебату да ли сте сагласни да финансирате овај протест који планирамо тада ....
С поштовањем, председник Јован Тамбурић, ср.

Ваљда Вам је сада јасно, господине Миле Делићу, зашто хоћу одговор од Јована Тамбурића зашто је тако поступио? А ако ипак не будете разумели поенту овог текста, тешко да ћете и дати одговор. Али онда тешко да ћете скупити и динар за протесте које подржавам. Даћу и паре, ( које толико жуљају господина Јована Тамбурића, да наводи чињеницу што му не дам паре за протест и његову промоцију јесте основ да ме морално дискредитује. Али сусретао сам се са таквима, одавно) али не на овако некоректан начин. Имате пензионерске бус-плус картице.

Коначно, морам да Вас подсетим, господине Миле Делићу, да чините озбиљно кривично дело предлогом да заувек ћутим, ако нећу да будем део друштва за сакупљање пара за протест. Право јавне речи је гарантовано Уставом Србије.

Коначно, с обзиром да сте предложили да господин Јован Тамбурић и ја укрстимо рукавице, не чини ли Вам се да је такав јавни предлог ниво једног циркусанта. Надам се да сте хтели да будете духовити? И немојте себи давати превелик значај и да се мешате у мој сукоб са господином Јованом Тамбурићем. Може он сам да се брани од мене. И то успешно пре него што ишта урадим. Као превентиву да нешто урадим!